有冇留緊長頭髮既巴打

1001 回覆
60 Like 16 Dislike

由topknot轉留manbun,旁邊同後面頭髮比中間短,一紮就成個頭盔咁

巴打 留左幾長時間到?
想問埋係咪有電過?

幾型喎 有架仔band仔feel
想問下兩邊由幾歲到廿幾歲都係剷開青
剷到梳晒硬晒
一長D就好似箭豬咁
呢D側子係咪冇咩可能留到中長
我自己唔洗到頸/膊
想過到耳既長度就算

你留到咁上下長度啲頭髮就會dup低啦

之前剪開個髮型師都係咁講
因為我兩邊一睇就知我係剷開青,長左都係少少疏
我試過問過個髮型師話唔想剷可以點
佢話咪再留長少少,修修佢,但好撚肉酸
之後等佢再長就會貼服D
早一兩個月我都去電左髮
電完之後好想留長
又未至於話玩MANBUN
但唔想再剷

係舊登開始見親呢D長髮post已經覺得好撚搞笑
討論一開始一定係貼一大堆理想型棍圖,跟住巴打們就開始自貼,呢part最撚慘不忍暏

當我出得街少,係香港真係未見過型棍長髮男

照你咁講,想型想靚想好睇不如直接整容算
所有髮型/衣著/鞋post都唔洗存在
我而家都戴緊頭cool好想快d長
我都想留 但女朋友唔俾,兩邊過半耳就剪左
留咗14 個月
好想有埋鬚

女朋友一路屌
我一路留

留左半年前面pat陰
頂唔順係咁痴住塊面,把幾火一下去左剪
結果剪左個到依家都好滿意既髮型
留左半年前面pat陰

岩啊,有陣望住塊鏡,見到自己成舊香菇咁既髮型,我真係想沖去剪撚左去
留左半年前面pat陰

岩啊,有陣望住塊鏡,見到自己成舊香菇咁既髮型,我真係想沖去剪撚左去

都唔知點返工
頭髮長係咪甩得特別多頭髮
頭髮長係咪甩得特別多頭髮

啲人話差唔多,係長髮顯眼啲

已剪短。舊照留念
係舊登開始見親呢D長髮post已經覺得好撚搞笑
討論一開始一定係貼一大堆理想型棍圖,跟住巴打們就開始自貼,呢part最撚慘不忍暏

當我出得街少,係香港真係未見過型棍長髮男

照你咁講,想型想靚想好睇不如直接整容算
所有髮型/衣著/鞋post都唔洗存在

錯撚晒,就正正係因為先天不足(樣),後天補救先顯得重要,而後天就係講求同先天配合,
唔好講到你長髮就一定型先啦

前邊係有幾位巴打個"髮"唔錯,但些小見到個面形同咀形已經 十足老夫子d 飛仔
你貼上黎就淨貼頭髮,我出街就睇到全相,而我又未見過長髮型男,咁你覺得問題出係邊?
睇你追求靚頭髮定追求做型人囉,有分別架

上邊自貼既已經有,油頭毒撚型,MK型,果欄推車仔啊叔

算啦
人地想留咪比人試下囉
當了左個心願
留長好大毅力架
留長剪短再留緊長
點樣可以柔順d
天生曲髮一唔紮起就成個獅子咁
點樣可以柔順d
天生曲髮一唔紮起就成個獅子咁

買d髮尾油用下
屋企人買開kerastase
平d既話用椰子油都得

留左三年留名

哩位巴把留得靚喎

修一修d 雜毛就更型

目標

我由 top knot + side cut 開始留
最辛苦係初初留兩邊
跟住就戴頭箍
而家就用髮夾
留到兩邊都夠長就大功告成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞