903 DJ嚟講 麻利廢啲定朱Fun廢啲?

1001 回覆
128 Like 12 Dislike
廢唔廢就好難講
但真係唔鐘意聽麻利
搞到我依加都唔聽口水
迪偉同DO姐兩個做算啦
仲有廢禮嘉嬸姑媽呢啲做到滑晒牙嘅老海鮮

嘉姐訪問都仲可以同嘉賓吹到幾句

廢禮真係

禮: 係呢出完呢隻碟之後你會唔會有咩計劃 例如開show, 巡迴演出

竇靖童 : 無呀,都係想好好宣傳隻碟先bla bla bla

廢禮: 呀邊個邊個開show wor, 點解你唔學佢咁

之後成十分鐘都係咁問佢會唔會開show 黎緊有咩做

聽到我把幾火,人地已經講左未有計劃囉,係咁追問做乜
肯定係阿檸最廢 成日播毒撚歌🤢

聽親佢開咪即熄

聽親佢開咪即熄

咪傻 無人廢得過麻利
其實做Dj識訪問已經好基本 仲要做音樂節目 明知個嘉賓唔算多野講或者好有趣嘅人 好心就準備多啲問題啦 dead air然後個嘉賓又尷尬 聽都覺得辛苦

聽親佢開咪即熄

咪傻 無人廢得過麻利

不相伯仲
On9神婆野都係好趕客
神婆野呢啲咁小眾 佢不如轉去網台做啦 唔好迫一般百姓聽
喺公子會佢就即刻收咗皮
麻利直情係口才轉數唔得
講嘢講到卡撚曬關
又有on9停頓位
聽到好撚un耳
加上聽佢平時節目都知佢係嗰啲好撚挑剔好撚麻煩嗰類八婆
所以好撚憎佢
每個新一輩DJ都有佢功用

朱薰 - 而家個節目其實幾有heart, 訪問好多有心幫香港既人,義工、小眾藝術。以前好出奇某啲環節既延續

迪偉 - 轉數幾快,唔理佢係gay佬身分,佢平時開咪都講幾多資訊,因為多見聞

阿檸 - 唔係我嗰代 有時覺得佢幾串,但聽得出俾心機做準備 尤其講後生仔野,講動漫嗰啲

細So - 算係上一輩DJ啦,如果攞好出奇(或者森美移動)、同好回家比較,都係音樂節目最啱佢

急急子 - 又係用心準備節目嗰類人,聽佢做單人節目好享受

豪子 - 當佢係operator好啲 冇乜節目主持功能,艾粒入面應該拍埋jacky做雙下把仲好

Jacky - 口才唔係咁好,好在做講band節目唔錯

西瓜 - 好過5年前好多喇,定位有啲矇糊,音樂、資訊都唔強,好似講返女人野同k pop係叻啲

傑傑 - 叫佢出去講公園,學下做功課其實係好事 ,好過坐喺直播室9up

最後:
麻利 - 聽佢講野累贅,幾辛苦。佢好似出身back office marketing (好似係),做do姐partner又唔知乜定位。唯一功能係講啲神婆野,問下嘉賓問題;另外 我冇聽佢星期六既節目唔清楚

森小、艾粒 - 呢四條友依家上左位似係hea做,少啲節目準備 靠經驗臨場爆肚

黃志淙 - 睇唔過眼咁都有巴打屌 冇呢類節目介紹外國音樂,903真係收得皮

西瓜係乜都唔強 普通吹下水都無邏輯 講句野成日都想講再解釋多次但又諗吾到同義字 其實無人會唔明唔需要用第二個方法講多次
麻利廢但講神婆野都叫識
毒檸講動漫野但無樣岩
上次連請個嘉賓講龍珠內容都可以錯
之前個乜q劇內容悶到虧佢作得出
廢唔廢就好難講
但真係唔鐘意聽麻利
搞到我依加都唔聽口水
迪偉同DO姐兩個做算啦

口水前半個鐘chit chat

如果唔係do姐/迪偉開波我會即刻關

上星期有一次神婆開

諗住唉聽下你有無進步先

屌佢o係度問iq 題

同埋口水而家好多環節都差過艾粒時期

塔羅牌呢個環節唔在講

Chef coco 又係唔得

煮野食節目一定要睇到 靠聽真係唔得

仲有個乜都關你事 請補習老師上黎 又係悶到喊

所以口水而家我只聽300-330 do姐/迪偉講野

大問答有呀蕉係度又係唔洗聽

最多係請明星上黎既時候睇下個明星吸唔吸引先聽
塔羅幻覺黎
識聽一定聽迪奶屌d on9
講真次次都唔覺有抽乜嘢牌
都係似順住個勢吹
其實叱咤每個獎都係頒獎o個位dj 自己tag

所以你可以睇到急急子頒側田第九位 個tag 有心機過

麻利頒第5位就咁講句 難度我可以扭轉宿命重遇你一次就算
艾粒咪仲廢 直接講得獎者個名出嚟
檸爺 只會係VIUTV睇佢節目
其實叱咤每個獎都係頒獎o個位dj 自己tag

所以你可以睇到急急子頒側田第九位 個tag 有心機過

麻利頒第5位就咁講句 難度我可以扭轉宿命重遇你一次就算
艾粒咪仲廢 直接講得獎者個名出嚟

因為donald 負責成個頒獎禮 chur 人

佢地今年見標係唔好overrun
不能同意更多!
一係發表啲半桶水老婆嘢
一係就問埋啲低能問題.....
再唔係講兩句廢話,自己乾笑兩聲打圓場
佢放假嗰排成個節目即刻高質幾倍

之後放假返黎啲分享又悶到嘔
咩嘢心靈治療、日日食好齋都講得一餐
完全浪費大氣電波時間!
麻利
麻利好樣衰呀
但佢又成日以為自己好靚
公子會森美完爆早霸王森美
早霸王森垃圾到
去到第五位已經唔夠時間,唔tag個歌手咁濟,個show趕到傻
我覺得應該聯署去口水個fb page 留言叫麻利走

平時do姐做節目時都會睇fb page 既留言
我都鍾意聽呢part
迪偉屌人幾好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞