一人一個你覺得無線欠佢一個獎既tvb既藝人

66 回覆
7 Like 40 Dislike
tvb 有送獎俾林峰 不過唔係視帝
係亞太區最男

最男佢都有拎過
使徒嗰年覺得林生值視帝

雷霆掃毒嗰年都值得拎
其實嗰年都冇乜對手
冇話邊個有超突出嘅演技
可以話係勝券在握
點知無線頒個最佳男主角俾演技已經千篇一律嘅視帝詳
馬明今年又凍過水
中十因
之前有年做得好好
網民都話好
好似係點解阿sir 個套
最後 半個豬肉都唔俾

唉,係,次次都講漏佢

點解阿sir係做得好
但之後派D係又喊唔係又喊既角色比佢開始覺得好煩
不過overall鍾嘉欣D演技已經可以屌打近幾年D女主角

覺得最好係護花危情,唉屌又講漏左黃宗澤
馬德鐘
馬國明
馬浚偉

第一個撈左20年豬肉獎都冇個
第二個都係撈左20年,係近兩年先分到豬肉獎
第三個拎親都係豬肉獎,次次都同視帝無緣

馬浚偉
算撚數啦完全唔夠班
同埋佢同無線好似反左面
馬神絕對係其一,鳳凰四重奏當年大熱倒灶輸比鄭膠穎,原因你懂的。
作爲一個半路出家既演員,真係望住進步好大。去到後期已經可以獨當一面,carry起一套劇

馬明從演技上唔算特別出色,當然講緊係同上一輩比,同呢一輩比的話當然都已經係一流。但我個人認爲馬明似enjoy有劇拍就算,有錢又有癮。當年On call 36小時真係以爲100%攞硬,不過當年大台又點會頒比上位無耐既人

滕麗名我覺得演技上其實無懈可擊,一屋老友記演技完爆左兩屆視后

黃智雯雖然已經攞過飛躍獎,但近幾年都被投閑置散。但其實黃智雯係有能力擔大旗,做戯好自然,有楊怡10年之前既感覺

林峯真係唔洗講,明明有一定演技又係親生仔,但居然都無....

馬神代表作我覺得會係爭霸,講起劉松仁無線都欠佢一個獎...
馬神後期既飛虎發揮都好好,當年佢仲要帶病在身去拍,但咁多年黎豬肉獎都冇個

馬神鳳凰四重奏當時未算爐火純青,但要攞男主獎應該係無難度
爭霸真係好撚好睇,同劉松仁互飆演技,當然劉松仁演技又更高一班啦
劉松仁應該都唔旨在呢d獎啦

成套飛虎其實都好正,不論題材定演員發揮

但可惜唔係傳統果隻劇集,一星期出一集觀眾唔太buy ,而家都係等睇飛虎極戰
馬神絕對係其一,鳳凰四重奏當年大熱倒灶輸比鄭膠穎,原因你懂的。
作爲一個半路出家既演員,真係望住進步好大。去到後期已經可以獨當一面,carry起一套劇

馬明從演技上唔算特別出色,當然講緊係同上一輩比,同呢一輩比的話當然都已經係一流。但我個人認爲馬明似enjoy有劇拍就算,有錢又有癮。當年On call 36小時真係以爲100%攞硬,不過當年大台又點會頒比上位無耐既人

滕麗名我覺得演技上其實無懈可擊,一屋老友記演技完爆左兩屆視后

黃智雯雖然已經攞過飛躍獎,但近幾年都被投閑置散。但其實黃智雯係有能力擔大旗,做戯好自然,有楊怡10年之前既感覺

林峯真係唔洗講,明明有一定演技又係親生仔,但居然都無....

林峰當年比人谷咗去唱歌個度,做戲又大把人頂住未到佢所以未有份

唉,林峰雖然有家底都都係由低做起,撈左10幾年,咩野都齊哂,係爭個視帝,但我諗短時間內佢都唔會再機會拎,可能佢已經唔自在呢啲獎,但我相信會係佢人生最大既遺憾
馬德鐘 鳳凰四重奏個年最應該拎 最後比左鄭嘉穎

師兄咩年代

小學雞收皮啦

其實我冇睇過呢套,真係咁好睇?
Rocky
喺陀槍師姐II做 鮑國平戈位哥哥

林峰當年比人谷咗去唱歌個度,做戲又大把人頂住未到佢所以未有份

唉,林峰雖然有家底都都係由低做起,撈左10幾年,咩野都齊哂,係爭個視帝,但我諗短時間內佢都唔會再機會拎,可能佢已經唔自在呢啲獎,但我相信會係佢人生最大既遺憾

真正歌影視玩哂 但你又唔可以話冇高峰 只係冇一個肯定... 唱歌到真係比TBB玩死 佢唱情歌 主題曲真係掂
關心研

有咩理由比左關菊英
另一個就係江華
唐三藏溫文儒雅、項羽霸氣盡現、仲有李大蝦/雍正、嫪毐/連晉全部都係完全唔同既角色 但係全部都演得出神入化
當然又係嗰句 佢唔需要視帝個獎 係視帝呢個獎需要佢
秋官同江華都未攞過視帝 視帝呢個獎真係完全無公信力 甚至唔參考價值

唉當年楚漢驕雄... 其實應該佢地是旦一個拎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞