一人一個你覺得無線欠佢一個獎既tvb既藝人

66 回覆
7 Like 40 Dislike
馬德鐘
馬國明
馬浚偉

第一個撈左20年豬肉獎都冇個
第二個都係撈左20年,係近兩年先分到豬肉獎
第三個拎親都係豬肉獎,次次都同視帝無緣
佢地根本唔care
認字特警
佢地根本唔care

點會唔care
馬浚偉電台公開講過自己想拎視帝
佢地根本唔care

點會唔care

未係囉,邊會有員工撈左20年,但豬肉獎都分唔到一個,望住班新生代入行2-3年已經拎哂獎,再望下同期果啲,咩7獎都拎過哂,點會care,葡萄死啦
係馬明先咁好仔繼續留守比人恰
馬德鐘 鳳凰四重奏個年最應該拎 最後比左鄭嘉穎
佢地根本唔care

點會唔care

未係囉,邊會有員工撈左20年,但豬肉獎都分唔到一個,望住班新生代入行2-3年已經拎哂獎,再望下同期果啲,咩7獎都拎過哂,點會care,葡萄死啦

你又知人唔想拎?
Benz雄:無線獎項騙人的,只是氹你開心
https://lihkg.com/thread/455343/page/1?ref=ios

師兄咩年代

屌係囉,11年又拎第二次,果年laughing 哥應該要拎
佢地根本唔care

點會唔care

你又知人唔想拎?

你又知人地想拎?個個學你咁無大志唔想要獎淨係要錢?
陳豪
陳豪

拎過視帝啦
鄭健樂
牙fred 坤哥
馬神絕對係其一,鳳凰四重奏當年大熱倒灶輸比鄭膠穎,原因你懂的。
作爲一個半路出家既演員,真係望住進步好大。去到後期已經可以獨當一面,carry起一套劇

馬明從演技上唔算特別出色,當然講緊係同上一輩比,同呢一輩比的話當然都已經係一流。但我個人認爲馬明似enjoy有劇拍就算,有錢又有癮。當年On call 36小時真係以爲100%攞硬,不過當年大台又點會頒比上位無耐既人

滕麗名我覺得演技上其實無懈可擊,一屋老友記演技完爆左兩屆視后

黃智雯雖然已經攞過飛躍獎,但近幾年都被投閑置散。但其實黃智雯係有能力擔大旗,做戯好自然,有楊怡10年之前既感覺

林峯真係唔洗講,明明有一定演技又係親生仔,但居然都無....
鄭健樂

好普通,真心
鄭健樂

好普通,真心

咁客氣
馬神絕對係其一,鳳凰四重奏當年大熱倒灶輸比鄭膠穎,原因你懂的。
作爲一個半路出家既演員,真係望住進步好大。去到後期已經可以獨當一面,carry起一套劇

馬明從演技上唔算特別出色,當然講緊係同上一輩比,同呢一輩比的話當然都已經係一流。但我個人認爲馬明似enjoy有劇拍就算,有錢又有癮。當年On call 36小時真係以爲100%攞硬,不過當年大台又點會頒比上位無耐既人

滕麗名我覺得演技上其實無懈可擊,一屋老友記演技完爆左兩屆視后

黃智雯雖然已經攞過飛躍獎,但近幾年都被投閑置散。但其實黃智雯係有能力擔大旗,做戯好自然,有楊怡10年之前既感覺

林峯真係唔洗講,明明有一定演技又係親生仔,但居然都無....

馬神代表作我覺得會係爭霸,講起劉松仁無線都欠佢一個獎...
馬神後期既飛虎發揮都好好,當年佢仲要帶病在身去拍,但咁多年黎豬肉獎都冇個
牙fred 坤哥

...
鄭健樂

好普通,真心

咁客氣

btw,07年歲月風雲,佢作為一個小打六都有機會做危天行既助手,有角色有對白,起步際遇算係咁,點諗到10幾年後都仲係咁上下..
馬德鍾去左邊??

電影又無電視又唔見
返左大陸搵$?
歐陽震華
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞