2017年秋季日劇討論(3)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
先出生RIP
果然日本人都係鐘意啲挑戰強權
下剋上既劇情
櫻井角色成日俾人鬧又成日要認錯
唔啱佢地睇
班教畜幾寫實都冇用

明明就好睇過3個女人 點解收視會咁差,難怪個陣未出已經被人話唔睇好

小心輕放失望度排第4就差唔多
先出生背後又有深思位 日本人睇劇唔鍾意用腦
有櫻井都救唔番 唔知會唔會重演五甲不入

貴族都算,先出生都五甲不入嘅話啲評審乜野品味 不過又未話好到攞第一嘅

先出生都五甲不入以後嵐應該淨係有電影拍

山田涼介之前個套收得咁差都仲有得拍啦

二宮大野智幾時再拍 最鍾意睇佢地兩個做戲
先出生RIP
下剋上既劇情
唔啱佢地睇
班教畜幾寫實都冇用

明明就好睇過3個女人 點解收視會咁差,難怪個陣未出已經被人話唔睇好

貴族都算,先出生都五甲不入嘅話啲評審乜野品味 不過又未話好到攞第一嘅

我都想再睇nino拍劇
先出生RIP
下剋上既劇情
唔啱佢地睇
班教畜幾寫實都冇用

三人組比村上虹郎搶晒鏡
■秋ドラマ初回満足度ランキング
1位 コウノドリ(初回満足度:4.05 直近の3話満足度:3.89)
2位 陸王(初回満足度:3.98 直近の2話満足度:4.09)
3位 ドクターX~外科医・大門未知子~(初回満足度:3.92 直近の3話満足度:3.90)
4話 奥様は、取り扱い注意(初回満足度:3.72 直近の4話満足度:3.74)
4話 相棒16(初回満足度:3.72 直近の2話満足度:2.81)
6話 明日の約束(初回満足度:3.67 直近の2話満足度:3.71)
7話 刑事ゆがみ(初回満足度:3.62 直近の3話満足度:3.91)
8話 民衆の敵~世の中、おかしくないですか!?~(初回満足度:3.50 直近の2話満足度:3.58)
9話 今からあなたを脅迫します(初回満足度:3.34 直近の2話満足度:3.62)
10話 監獄のお姫さま(初回満足度:3.33 直近の2話満足度:3.52)
11話 先に生まれただけの僕(初回満足度:3.14 直近の3話満足度:3.49)

弓神 初回満足度排第7
但直近の3話満足度排第2!
滿島光
今季TBS好勁 隨時3套入晒最佳作品頭3 只係火10有啲危

係咪得我覺得監獄公主其實冇乜特別

監獄公主真係人帶劇比人吹到呢
係幾正 女人群像劇唔會差得去邊 但未值得比人吹到咁
而且宮九啲劇本都開始說說地教無以前咁高質地無厘頭搞笑
同埋我其實覺得果d咩宮九/坂元裕二御用女主角/男主角係悶
同一班人演埋同一個編劇既劇係無乜特別
(gakki x野木最佳都係第一套同剛哥合作既飛翔公關室抱歉之後既今日子同逃恥都麻麻地)

官九呢期興最尾幾集先一次過將D野爆晒出黎
但係睇左幾集都唔覺得佢有咩伏筆留到去後面

人好似太多,女演員直頭行行企企咁,大姐都係,好少少
而且監獄d經歴有時有d悶

我都想再睇nino拍劇

我想睇leader

我都想再睇nino拍劇

我想睇leader

Leader d奇撚怪角色最正

(gakki x野木最佳都係第一套同剛哥合作既飛翔公關室抱歉之後既今日子同逃恥都麻麻地)

佢呢類d編劇年紀大左成日都想行返正經路線
唔係唔好但硬係覺得無後生果陣咁好
先出生RIP
下剋上既劇情
唔啱佢地睇
班教畜幾寫實都冇用

好記得呢位之前果套個大濃妝,濃過倉科

果然是門脇麥

又係horipro承包

佢呢類d編劇年紀大左成日都想行返正經路線
唔係唔好但硬係覺得無後生果陣咁好

佢之前拍寬鬆世代都講到明係想拍比個女睇
太太請小心輕放 11.4%_11.3%_12.4%_11.2%_14.5%_12.9%

又係horipro承包

一諗起xxxxl瘋狂同膠面人扑野就興奮

又係horipro承包

依家變膠面人
近gackt果班女人全部變人造人

又係horipro承包

依家變膠面人
近gackt果班女人全部變人造人

又係horipro承包

木10放home drama
初回有8都偷笑

再係咁學NTV停一兩年播連續劇,慢慢重整旗鼓好過
真心希望viutv買多啲劇

viutv 有就盡可能睇佢
有廣告都要支持下
又唔係太密嘅
陸王第三集有個問題
一個老師傅同工科畢業生
會忽略溫度埋頭苦幹一個月?
男2
男2

難左d喎
男2

難左d喎

有啲人話係真劍佑
陸王第三集有個問題
一個老師傅同工科畢業生
會忽略溫度埋頭苦幹一個月?

咪就係,先唔信乜IDEA都冇嘅時候,唔亂撞囉
BTW,睇嚟陸王又同下町火箭一樣,五集會完到一個故事,下半部會係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞