2017年秋季日劇討論(3)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
愛在香港d劇情垃圾到...

每一集都有一半係舊片重用

唔怪得知果陣吉澤亮咁快就拍完番番日本

可以係咁飛住睇

可以係咁飛住睇

得兩樣野好
拍到香港幾靚同埋馬場對波波

可以係咁飛住睇

得兩樣野好
拍到香港幾靚同埋馬場對波波

第一集果陣仲諗過跟住去下佢地拍嘅地方 點知之後都冇新景點出現過
戀上香港拍緊咩 睇左第一集一半已經頂唔順
三上延《古書堂事件手帖》再度實寫化(之前 有芽芽的2013年 日劇版),明年將推出 黑木華、野村周平 w主演的電影版。三島有紀子 擔任執導,渡部亮平 和 松井香奈 聯合編劇,明年上映。

黑木華

正,等睇黑木華吊打牙牙
每次留名都要望一望讀者第一記者審查五甲不入

睇埋最後一次啦 下星期三就發表新一屆

再恥笑一次

真係估唔到會連歌都五甲不入

嵐唯一一次攞唔主題歌,重要5甲不入 真係羞恥play
每次留名都要望一望讀者第一記者審查五甲不入

睇埋最後一次啦 下星期三就發表新一屆

再恥笑一次

真係估唔到會連歌都五甲不入

嵐唯一一次攞唔主題歌,重要5甲不入 真係羞恥play

上季咁多首好歌 排到678都未到佢地啦
好想新木優子拘捕我
好想新木優子拘捕我

第三集休閒look
■秋ドラマ初回満足度ランキング
1位 コウノドリ(初回満足度:4.05 直近の3話満足度:3.89)
2位 陸王(初回満足度:3.98 直近の2話満足度:4.09)
3位 ドクターX~外科医・大門未知子~(初回満足度:3.92 直近の3話満足度:3.90)
4話 奥様は、取り扱い注意(初回満足度:3.72 直近の4話満足度:3.74)
4話 相棒16(初回満足度:3.72 直近の2話満足度:2.81)
6話 明日の約束(初回満足度:3.67 直近の2話満足度:3.71)
7話 刑事ゆがみ(初回満足度:3.62 直近の3話満足度:3.91)
8話 民衆の敵~世の中、おかしくないですか!?~(初回満足度:3.50 直近の2話満足度:3.58)
9話 今からあなたを脅迫します(初回満足度:3.34 直近の2話満足度:3.62)
10話 監獄のお姫さま(初回満足度:3.33 直近の2話満足度:3.52)
11話 先に生まれただけの僕(初回満足度:3.14 直近の3話満足度:3.49)
1位 コウノドリ(初回満足度:4.05 直近の3話満足度:3.89)
2位 陸王(初回満足度:3.98 直近の2話満足度:4.09)
3位 ドクターX~外科医・大門未知子~(初回満足度:3.92 直近の3話満足度:3.90)
4話 奥様は、取り扱い注意(初回満足度:3.72 直近の4話満足度:3.74)
4話 相棒16(初回満足度:3.72 直近の2話満足度:2.81)
6話 明日の約束(初回満足度:3.67 直近の2話満足度:3.71)
7話 刑事ゆがみ(初回満足度:3.62 直近の3話満足度:3.91)
8話 民衆の敵~世の中、おかしくないですか!?~(初回満足度:3.50 直近の2話満足度:3.58)
9話 今からあなたを脅迫します(初回満足度:3.34 直近の2話満足度:3.62)
10話 監獄のお姫さま(初回満足度:3.33 直近の2話満足度:3.52)
11話 先に生まれただけの僕(初回満足度:3.14 直近の3話満足度:3.49)

究竟點解會第4 睇到依加都唔明 師奶
下次RANKING問埋原因啦
先出生RIP
果然日本人都係鐘意啲挑戰強權
下剋上既劇情
櫻井角色成日俾人鬧又成日要認錯
唔啱佢地睇
班教畜幾寫實都冇用

究竟點解會第4 睇到依加都唔明 師奶
下次RANKING問埋原因啦

師奶仲有女角撐住因為主要睇女
我get唔到監獄仲低過威刕你

腎仔套劇條女 都應該係門脇麥啦
先出生RIP
下剋上既劇情
唔啱佢地睇
班教畜幾寫實都冇用

明明就好睇過3個女人 點解收視會咁差,難怪個陣未出已經被人話唔睇好
先出生RIP
下剋上既劇情
唔啱佢地睇
班教畜幾寫實都冇用

明明就好睇過3個女人 點解收視會咁差,難怪個陣未出已經被人話唔睇好

小心輕放失望度排第4就差唔多
先出生背後又有深思位 日本人睇劇唔鍾意用腦
有櫻井都救唔番 唔知會唔會重演五甲不入
先出生RIP
下剋上既劇情
唔啱佢地睇
班教畜幾寫實都冇用

貴族都算,先出生都五甲不入嘅話啲評審乜野品味 不過又未話好到攞第一嘅
今季TBS好勁 隨時3套入晒最佳作品頭3 只係火10有啲危

係咪得我覺得監獄公主其實冇乜特別
先出生RIP
下剋上既劇情
唔啱佢地睇
班教畜幾寫實都冇用

貴族都算,先出生都五甲不入嘅話啲評審乜野品味 不過又未話好到攞第一嘅

先出生都五甲不入以後嵐應該淨係有電影拍

監獄公主真係人帶劇比人吹到呢
係幾正 女人群像劇唔會差得去邊 但未值得比人吹到咁
而且宮九啲劇本都開始說說地教無以前咁高質地無厘頭搞笑
同埋我其實覺得果d咩宮九/坂元裕二御用女主角/男主角係悶
同一班人演埋同一個編劇既劇係無乜特別
(gakki x野木最佳都係第一套同剛哥合作既飛翔公關室抱歉之後既今日子同逃恥都麻麻地)

監獄公主真係人帶劇比人吹到呢
係幾正 女人群像劇唔會差得去邊 但未值得比人吹到咁
而且宮九啲劇本都開始說說地教無以前咁高質地無厘頭搞笑
同埋我其實覺得果d咩宮九/坂元裕二御用女主角/男主角係悶
同一班人演埋同一個編劇既劇係無乜特別
(gakki x野木最佳都係第一套同剛哥合作既飛翔公關室抱歉之後既今日子同逃恥都麻麻地)

官九呢期興最尾幾集先一次過將D野爆晒出黎
但係睇左幾集都唔覺得佢有咩伏筆留到去後面
先出生RIP
下剋上既劇情
唔啱佢地睇
班教畜幾寫實都冇用

先出生都五甲不入以後嵐應該淨係有電影拍

山田涼介之前個套收得咁差都仲有得拍啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞