Benz雄:無線獎項騙人的,只是氹你開心

80 回覆
339 Like 2 Dislike
播映中的《使徒行者2》收視不俗,雖然許紹雄(Benz雄)飾演的「歡喜哥」只是配角,但無論電影版及電視版的《使徒行者》,都深受觀眾喜歡,他說做配角沒收視壓力,可以「輸打贏要」。談及女兒許惠菁時,許紹雄慈父上身,大讚女兒乖巧,也承認自己是 yes daddy。

究竟 Benz 雄有沒有想過何時退下?他說:「前輩教我,不論有無錢都不要退休,無工作寄託,會好快死,現在開工非常開心,有人陪我,又有錢收,望住『S 兩棟』(指錢),幾辛苦都可以。」一家三口,日常開支是正常,有需要才會花費,最重要是開心地過每一天,他說:「不會為利益出賣自己或出賣別人,不需要奉承出賣人格,所謂『槍手必死在槍下』,為利益出賣自己,最終被利益所害。」

對於獎項,他說:「大家知啦,騙人的,只是氹你開心而已,是錦上添花,其實我覺得這行應該是雪中送炭,不要等到行不到,甚至去世後才給予獎項,要早一點安慰,獎項都是你氹我,我氹你,不要計較。」

http://bit.ly/2h5W0AR

對於現在的新人,Benz 雄說:「我們以前做新人是又蠢又簡單,反而現在的新人好叻,當年發仔(指周潤發)都是做了好多年閒角才做主角的,現在的新人真的不同,有好多機會,他們快上手,可能天生勁。」
公開既秘密
好中意benz雄做戲
好多單單打打

嬲尾寸埋乜鳩人都有機會擔正,大台冇撚用冇人材
好多單單打打

翠如
好多單單打打

佢好耐之前都成日串鳩tvb
佢好似講過出去拍戲揾仲多
根本唔洗比面tvb
好多單單打打

根本唔洗比面tvb

甘大支呀!
好多單單打打

根本唔洗比面tvb

甘大支呀!

佢背景好似皇親國戚黎
D獎排住咁頒比新人
有個頭銜 乜尻視帝視后 飛躍乜叉野
就可以叫高幾倍價
我以為講緊花之戀壽司10000件
歡喜哥好型,將三哥陳豪撚狗咁撚
好多單單打打

根本唔洗比面tvb

甘大支呀!

佢背景好似皇親國戚黎

許紹雄出身自廣州許氏家族,其太公許應騤官居一品,曾任總督,獲賜可在皇宮中騎馬。姑婆是魯迅夫人許廣平,叔公許崇智是有份創立黃埔軍校的廣東軍區總司令,另一位叔公許崇清則為廣州市前教育局長。

佢無慾無求
可以享受做野同天倫之樂
應該幾開心
視帝視后係去大陸搵食入場券wo
好多單單打打

根本唔洗比面tvb

甘大支呀!

佢背景好似皇親國戚黎

許紹雄出身自廣州許氏家族,其太公許應騤官居一品,曾任總督,獲賜可在皇宮中騎馬。姑婆是魯迅夫人許廣平,叔公許崇智是有份創立黃埔軍校的廣東軍區總司令,另一位叔公許崇清則為廣州市前教育局長。

係真唔係
好多單單打打

根本唔洗比面tvb

甘大支呀!

佢背景好似皇親國戚黎

係真唔係

仲以為係tvb 既皇親國戚
Benz雄咁有料到
洗撚cctvb俾獎咩
觀眾有眼睇架嘛
好多單單打打

根本唔洗比面tvb

甘大支呀!

佢背景好似皇親國戚黎

係真唔係

許應騤當年有份簽拓展新界專條
好多單單打打

根本唔洗比面tvb

甘大支呀!

佢背景好似皇親國戚黎

係真唔係

唔係點會叫benz雄?人地一入行就係揸benz返工
其實佢都唔算配角啦使徒2
三大男主角咁滯
好多單單打打

根本唔洗比面tvb

點解咁有料都仲要幫tvb拍劇既
好多單單打打

根本唔洗比面tvb

點解咁有料都仲要幫tvb拍劇既

人地都話左至在過日辰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞