[劇透討論] 難以置信 竟然無人講《風河谷謀殺案 Wind River》

182 回覆
36 Like 2 Dislike
岩岩睇完
可憐老差骨同果幾個警察

不過睇唔明去緊油廠果陣
男主角行另一邊路會察覺到油廠唔對路
D 腳印咩 Hints ?

BTW 男主角趕到開第一槍果下
開槍之前成個畫面都係白雪
佢唔開槍我都睇唔到佢係到
好強既保護色

cory去返發現男人屍體既位置附近搵線索,跟住獅子既腳印意外發現到直接通往油廠既單程車軌
推斷條車軌係同棄屍位置發現既車軌係同一條

追返post,原來巴打答咗,thanks
覺得鷹眼終於出人頭地。演得內斂成熟
天煞異降就做大茄

The Town嗰時已經好掂
係近年淨係做Marvel居多 少咗拍文戲
一上o個時睇左,全場得5-6個人
仲要全部單拖睇(包括我
套戲好適合一個人睇,可以慢慢思考,睇完最尾d字好灰,即刻google想知道多d印弟安文化既事
好好睇 節奏慢但冇悶場
一上o個時睇左,全場得5-6個人
仲要全部單拖睇(包括我
套戲好適合一個人睇,可以慢慢思考,睇完最尾d字好灰,即刻google想知道多d印弟安文化既事
好好睇 節奏慢但冇悶場

成套戲氣氛好壓抑
乜乜案物物事件嗰啲譯名令我冇興趣睇
導演前作Hell or High Water同Sicario只做編劇我麻麻地
今次做埋自編自導反而我幾鐘意
導演前作Hell or High Water同Sicario只做編劇我麻麻地

點解麻麻地既 我覺得好出色

點解麻麻地既 我覺得好出色

認同係好出色, 但係我自己麻麻地鐘意
天煞異降就做大茄

鷹眼舊年有套kill the messenger 封鎖新聞線都好好睇
又係文戲居多

遲d有東方快車謀殺案

呢套我勁想睇

遲d有東方快車謀殺案

呢套我勁想睇

係,一定要睇

我覺得風河谷謀殺案個譯名改得唔錯
保留到套戲既嚴肅性,同時令人知道套戲講乜
拖左兩星期終於搵到時間睇
屌佢老味cut場cut得好勁
岩岩個星期日去咗睇
好正
爆晒場
拖左兩星期終於搵到時間睇
屌佢老味cut場cut得好勁

今個禮拜應該cut淨the grand cinema同電影中心
我有興趣睇果d 戲通常都係要去電影中心
估唔到平日朝早睇都差唔多爆場
結尾真係大快人心,次次啲戲入面既強姦犯都係比人一槍了結,睇住佢好似受害人一樣咁慘死真係爽
估唔到平日朝早睇都差唔多爆場
結尾真係大快人心,次次啲戲入面既強姦犯都係比人一槍了結,睇住佢好似受害人一樣咁慘死真係爽

以牙還牙
天煞異降就做大茄

鷹眼舊年有套kill the messenger 封鎖新聞線都好好睇
又係文戲居多

今年鷹眼兩套arrival 同wind river都好鐘意
天煞異降就做大茄

又係文戲居多

今年鷹眼兩套arrival 同wind river都好鐘意

X2 好高汁
hell or high water同wind river比較注重喺人嘅困境同心結,將主角角色描寫得好仔細
但如果將犯罪、懸疑同人性完美混合,我會覺得sicario更勝一籌

hell or high water正過wind river多多聲;wind river成套 Netflix 電影咁,浪費我既時間
hell or high water同wind river比較注重喺人嘅困境同心結,將主角角色描寫得好仔細
但如果將犯罪、懸疑同人性完美混合,我會覺得sicario更勝一籌

hell or high water正過wind river多多聲;wind river成套 Netflix 電影咁,浪費我既時間

查案其實好直線
懸疑感唔算大

角色感情好真實
最後以牙還牙好過比佢坐監

係惡劣環境唔過癮就要犯事
只係藉口
講到尾都係淫蟲用下體思考衰咸濕
有冇清知片尾個首歌叫咩名 好好聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞