[劇透討論] 難以置信 竟然無人講《風河谷謀殺案 Wind River》

182 回覆
36 Like 2 Dislike
睇左,好有feel
鷹眼爸爸演得好

鷹眼做得係幾好
印第安人martin個樣好似劉華
Cory去martin屋企搵jane,兩個男人見面嗰幕,martin交戲睇到我想喊 好好戲

佢一出屋見鷹眼果度

I know that feel
好好睇
有廣東話字幕幾正 仆街,閉路電視,咁上下之類
睇左,好有feel
鷹眼爸爸演得好

鷹眼做得係幾好
印第安人martin個樣好似劉華
Cory去martin屋企搵jane,兩個男人見面嗰幕,martin交戲睇到我想喊 好好戲

佢一出屋見鷹眼果度

I know that feel

成套戲martin好打動到我
啱自己一個睇,包場咁濟
Btw好中意睇呢類片,鷹眼演得幾好,隻眼識做戲咁

邊區
太少人睇,星期四開始勁cut場
本年佳作之一
不過Elizabeth Olsen差少少火喉
係冰天雪地好考意志
最尾男主角既說話 畫龍點睛
處置兇手果度好正 好似睇緊the secret in the eye
處置兇手果度好正 好似睇緊the secret in the eye

我幾鍾意cory處理兇手既做法,對應返natalie個死法,以牙還牙
同埋係油廠場突如其來既槍戰,令我諗起銀河影象既戲
本年佳作之一
係冰天雪地好考意志

natalie係咁樣既天氣同環境下赤腳跑左6公里 真正既勇士
Elizabeth olsen知道之後崩潰算係我對佢比較深刻既一幕,其餘麻麻地
本年佳作之一
係冰天雪地好考意志

natalie係咁樣既天氣同環境下赤腳跑左6公里 真正既勇士
Elizabeth olsen知道之後崩潰算係我對佢比較深刻既一幕,其餘麻麻地

其實好多人都講呢套戲 佢可以發揮既機會唔多
基本上成套男主可以發揮既空間大好多

我幾鍾意cory處理兇手既做法,對應返natalie個死法,以牙還牙

段槍戰勁正,一開始有隻兵仔睇穿左佢地,大家舉槍對峙,其實最撚醒係佢

agger,由問佢地點解知女死者個名,兩邊即刻擸槍,個氣氛已經開始緊張 跟住拍拍下門,一嘢轟落jane度
其實個老警察都幾好戲
而且談吐之間帶點幽默
加上派無乜經驗嘅FBI探員去調查謀殺案
好反映美國對於印第安人生死都唔多在乎
其實個老警察都幾好戲
而且談吐之間帶點幽默
加上派無乜經驗嘅FBI探員去調查謀殺案
好反映美國對於印第安人生死都唔多在乎

Wind river同hell or high water都有幽默老差骨

我諗唔關經驗多少事,開頭有講話jane係拉斯維加斯,最近案發現場
不過得一個fbi又真係少得滯
今年最佳槍戰係佢同埋馬拉松恐襲
睇到好緊張

馬拉松恐襲入面個留學生俾人挾持,我反而睇得緊張過槍戰,佢猶豫衝唔衝去7仔場戲
呢套槍戰好有真實感

段槍戰勁正,一開始有隻兵仔睇穿左佢地,大家舉槍對峙,其實最撚醒係佢

agger,由問佢地點解知女死者個名,兩邊即刻擸槍,個氣氛已經開始緊張 跟住拍拍下門,一嘢轟落jane度

呢段零廢話 我由到達接觸油廠班人開始緊張,見到兩條友塊面有傷痕
之後又擸槍又要交代佢地既地域權利,緊張感十足
呢段仲正過正式槍戰
我覺得劇情緊湊程度就正常(相比起同類既懸疑片)
係尾段油廠比較快

想講下劇情
最印象深刻既係戲中想交待
人係冰天雪地及絕望既環境面前
意志不斷被消磨
最後理性都會無埋

唔淨係班油廠PK
natalie細佬, 法醫等等都變到冷漠同意志消沈
加上嚴苛既環境, 造就弱肉強食呢個生存法則
油廠PK, natalie細佬就係咁既環境之下形成
可能一開始會覺得油廠班撚屌好仆街 (事實佢地真係仆街 )
好似畜生同禽獸 但再諗深一層 原來佢地咁做唔係無原因
佢地只係被環境影響 只要夠堅定就得
(戲中Cory都講, 其實有更好選擇, 睇你有無去把握)

sorry for 1999
btw natalie 好慘
點解咁好睇都無人討論
我覺得成套戲嘅主角就係環境對人嘅影響
係冰天雪地下令人失去人性
亦都令佢地一生困係小鎮到
帶黎嘅 只有貧窮同罪惡

住係當地嘅人就好似hell or high water講咁
poverty is a disease,
passing from generation to generation

我都覺得個槍戰場面非常真實
同埋佢同一般推理懸疑片不同嘅就係條女屍背後係有故事 唔係求其一個人
成個故事無論係底果個 定面果個都拍得常好睇
今年最佳槍戰係佢同埋馬拉松恐襲
睇到好緊張

馬拉松恐襲入面個留學生俾人挾持,我反而睇得緊張過槍戰,佢猶豫衝唔衝去7仔場戲
呢套槍戰好有真實感

係呀,個大陸仔
我覺得呢套前半到爆炸都係前菜,後半先係主菜

好誇張 睇完真實事年事發條片先知原來係咁堅
仲緊張過睇恐怖片
點解咁好睇都無人討論

你拋磚等人同你討論下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞