[運動手帶] Fitbit 定 Garmin?

201 回覆
0 Like 4 Dislike
謝咁多位巴打,我再留意下,始終想長戴,又想戴錶襯衫

如果你要襯衫,就無得揀Garmin, 除非你想下下拎支羅C批出黎換錶帶

henix 3hr點睇? 淘寶2950 唔識睇款

你唔介意佢少電過Fenix 3 當係好。之但係如果你想換錶帶,Garmin 錶本身唔似Fitbit charge 2/Apple watch 果啲有快拆扣。你下下都要用佢跟果支星星批去擰羅絲玩五分鐘
Tom Tom runner3

有一款仲可以放歌 apple watch有冇呢支歌仔?

Tomtom 個gps好弱雞
想買235 735
但真係太貴 235又出左成年
又冇減價

如果你要襯衫,就無得揀Garmin, 除非你想下下拎支羅C批出黎換錶帶

henix 3hr點睇? 淘寶2950 唔識睇款

香港買水貨英文好似都係3500上下,無謂搏淘寶啦
中文版我之前買,行貨,4400上下
Tom Tom runner3

有一款仲可以放歌 apple watch有冇呢支歌仔?

Tomtom 個gps好弱雞

藍芽都弱,用過上一代連藍芽耳機bundle
用緊polar,想轉tomtom
TOMTOM RUNNER 3 CARDIO 同vivosmart hr+ 邊隻好d? 2隻價錢又差唔多

利申:跑步用
TOMTOM RUNNER 3 CARDIO 同vivosmart hr+ 邊隻好d? 2隻價錢又差唔多

利申:跑步用

Garmin > Suunto >>> others
用過晒主流果五六個牌子
GARMIN最新個隻款係FR35, FR235既精簡版, 聖誕有特賣的話入呢隻算

咁同vivosmart hr+ 有無咩大分別?我見價錢好似差唔多

我就係咁做

帶緊garmin fenix 3😀
芒面怕唔怕易花? 如果平時戴住黎計步, 好難避免刮到

我就係咁做

帶緊garmin fenix 3😀

我之前有隻鋼帶Fenix 3 初時都係咁做,返工換鋼帶,夜晚跑換返膠帶。但係玩得半佢得佢真係好撚煩。之後就換左Apple Watch S2. 諗住可以易換時都係咁做,返工換鋼帶,夜晚跑換返膠帶啲。但係其實AW 又唔係真係咁靚,加上跑步function 係AW 堅係垃圾。最後又賣左佢換左Charge 2, 平時載返dress watch 算,Charge 2 平時就折錶肉出黎袋係袋做Tracker, 跑先上返膠帶
但系好似fitbit 先有real time heart rate . 即吾係運動mode都仲check 緊。其他系打開heart rate 先開始 check . 好漫。
BTW, Fitbit charge 2個上樓梯Tracking 係堅on 9, 尋日我平常咁返工放工,佢話我一日上左350層樓梯係咁比獎盃我
用緊 Fitbit Blaze
要出中文字就要轉日文/殘體firmware

GPS 係靠手機做,準唔準真係睇你部手機
最後買咗三叔gear fit2
基本功能齊全 靚仔 夠輕身 有獨立GPS 仲有少少位放歌出街跑步做到手機都唔洗帶 有screen always on
暫時幾滿意
最後買咗三叔gear fit2
基本功能齊全 靚仔 夠輕身 有獨立GPS 仲有少少位放歌出街跑步做到手機都唔洗帶 有screen always on
暫時幾滿意

三叔 都唔平喎
如果真係為做運動
就做garmin or polar
兩個牌子都出哂名
你見跑步比賽都主流呢兩個牌子
如果想游埋水 出街又要型
就fenix3 hr 但五千蚊
235就跑步單車

如果為型 又要睇msg
又要呢樣個樣就買apple watch

Fitbit 手帶 個個都係話半年收皮
如果真係為做運動
兩個牌子都出哂名
235就跑步單車

如果為型 又要睇msg

利伸 用緊235
為跑步而買
非常滿意
想跑就跑 就咁帶隻錶
以前專燈揹腰包為帶電話記錄gps
放工番到屋企 電話已經無電 又要驚跑跑下會記錄唔到
再講跑左幾年步
由iphone4s到5再到6+再到而家7+
就算android 電話都愈來愈大舊
帶去跑步 不論用arm bag定腰包 都好唔方便

我就係諗哂呢堆野 所以先唔買apple watch s1
始終apple watch 都同iphone聯繫住
帶apple watch 不帶iPhone 已經測唔到gps
如果真係為做運動
兩個牌子都出哂名
235就跑步單車

如果為型 又要睇msg

利伸 用緊235
為跑步而買
非常滿意
想跑就跑 就咁帶隻錶
以前專燈揹腰包為帶電話記錄gps
放工番到屋企 電話已經無電 又要驚跑跑下會記錄唔到
再講跑左幾年步
由iphone4s到5再到6+再到而家7+
就算android 電話都愈來愈大舊
帶去跑步 不論用arm bag定腰包 都好唔方便

我就係諗哂呢堆野 所以先唔買apple watch s1
始終apple watch 都同iphone聯繫住
帶apple watch 不帶iPhone 已經測唔到gps

其實d data有冇用
見735 好似好pro咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞