[運動手帶] Fitbit 定 Garmin?

201 回覆
0 Like 4 Dislike

完全記錄唔到心跳?定無咁準?
睡眠記錄個啲有無用?

用左 半年 愈來愈快無電

Alta冇心跳功能

咁alta主要有咩功能?
咁講好似fitbit有啲伏
咁講好似fitbit有啲伏

alta伏就唔伏 佢賣點係夠細 所以就冇計心跳 但運動既計算功能基本上都齊曬 只係要用手機先可以睇返

利申:做過fitbit sale,但係突然之間叫聽日唔洗返 之後失業左一個月直到而加 所以fitbit係仆街公司
不如買Apple watch仲好
我以前用Fitbit charge hr 1
用係幾好用
不過成千幾銀買一條淨係運動用既錶
不如俾多啲買Apple watch又可以運動平時又有用
隻fitbit 已經成個禮拜sync 唔到,reset 完仲要認唔返,電子垃圾
有條fitbit flex人地送
2個月斷左3條帶,有1條仲係去旅行中途斷
等緊聖誕做折係阿媽入隻vivosmart hr 應該70美元有得玩 香港買千幾蚊

Vivosmart hr有+同冇+有咩分別
等緊聖誕做折係阿媽入隻vivosmart hr 應該70美元有得玩 香港買千幾蚊

多左GPS

開心使用中
Band用tomtom 咪算
Garmin Vivosmart HR+
開心使用中...唔用GPs 差唔多成星期唔叉電都得...
我有睇過Fitbit..但太多人話一年左右就出事..
最後都係買左Garmin
上youtube 睇 mio fuse個心跳反應時間好似最快
最似心跳帶
Fitbit garmin完全唔入流
我想玩hiit真係好難揀

多左GPS

好似apple 咁
出完iphone ipad, 走去出ipad mini
上youtube 睇 mio fuse個心跳反應時間好似最快
最似心跳帶

Mio 心跳sensor patented, 好野嚟
Garmin 第一隻心跳錶咪licensed 左佢地套野,之後先自家製
Garmin Vivosmart HR+
開心使用中...唔用GPs 差唔多成星期唔叉電都得...
我有睇過Fitbit..但太多人話一年左右就出事..
最後都係買左Garmin

跑步一定係garmin tomtom 好過fitbit
佢地做gps 起家喎
想買fenix 3 HR
但太貴....
有冇巴打用過三叔gear fit 2?

主要會攞嚟踩單車同行山
所以要睇到即時速度,距離同埋可以log路線(GPS越準越好)
另外踩單車嘅關係,如果喺陽光下睇得清楚就更好
最好有埋HR

筆直1500-2000
有冇巴打有推介

235開心使用中
最似心跳帶

Garmin 第一隻心跳錶咪licensed 左佢地套野,之後先自家製

咪係 garmin hr舊個代已經係mio啦 都唔知佢up乜

FR235 咪用Mio

咪係 garmin hr舊個代已經係mio啦 都唔知佢up乜

FR235 咪用Mio

以我所知得225 先係用mio
有冇巴打用過三叔gear fit 2?

主要會攞嚟踩單車同行山
所以要睇到即時速度,距離同埋可以log路線(GPS越準越好)
另外踩單車嘅關係,如果喺陽光下睇得清楚就更好
最好有埋HR

筆直1500-2000
有冇巴打有推介

Fitbit好易壞
隻Fitbit Charge HR用左10個月
試過sync唔到同死電
已經返過兩次代理換左2隻新

最近為跑步轉左戴Garmin735
Synchronization 快好多
Sleep monitor又多左details

FR235 咪用Mio

得225 係MIO, 之後都係自己野,個sensor 樣完全唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞