[運動手帶] Fitbit 定 Garmin?

201 回覆
0 Like 4 Dislike
好耐之前已經想買fitbit 最近出左隻新
Fitbit Charge 2
但係上網見人話佢唔準 例如GPS
中文又出唔到

跟住睇到隻差唔多價既Garmin Vivosmart HR+
正面望落都幾好 又出到中文 點知隻錶都幾厚下

我就想買fitbit多啲 所以想問下fitbit係咪咁差咁唔準?
以前用surge 試過係鰂公跑跑上跳左GPS 去對面海
出唔到中文 有時想轉歌 淨係見到格仔
之後錶帶又整到手腕紅哂
即刻放左佢換左forerunner 235開心使用中
以前用surge 試過係鰂公跑跑上跳左GPS 去對面海
出唔到中文 有時想轉歌 淨係見到格仔
之後錶帶又整到手腕紅哂
即刻放左佢換左forerunner 235開心使用中

手錶款太貴唔考慮
Garmin幾好
不過個代理好煩
lm
諗緊入唔入 polar m600
用咗fitbit charge hr 年半,
而家粒電已經壞壞哋,一晚就冇電,以前真係頂到四日
仲成日sync 唔到
用緊charge 2 用落覺得唔吸引
用緊fitbit Alta . 除左無心跳記錄之外都ok. 樣同電都好正
Garmin +1

不過其實主要因為cycling computer係用garmin,所以所有野都係圍繞住買Garmin (因為一個Garmin connect app可以睇晒所由野)
用緊Fenix 3 HR
你跑唔跑步?跑步就Garmin,佢條心跳帶好正好多有用既data
你跑唔跑步?跑步就Garmin,佢條心跳帶好正好多有用既data

以前我都有用Fenix 3 跑步, 真係有好多唔明嘅Data, 好似好勁咁.

以前我都有用Fenix 3 跑步, 真係有好多唔明嘅Data, 好似好勁咁.

我都係上網查完先明,好似垂直比率可以改善你跑步速度,睇recovery bpm又可以知個心臟健康

我都係上網查完先明,好似垂直比率可以改善你跑步速度,睇recovery bpm又可以知個心臟健康

有跑 同埋做gym
好似真係幾實用
加明
gps有咩好推介?
HR+早排amazon 1020送到屋企門口
fitbit好易死電,香港代理仲要唔識野話我叉壞,問咗官方順便屌尻埋佢哋
用緊fitbit Alta . 除左無心跳記錄之外都ok. 樣同電都好正

完全記錄唔到心跳?定無咁準?
睡眠記錄個啲有無用?

睡眠記錄個啲有無用?

用左 半年 愈來愈快無電

睡眠記錄個啲有無用?

用左 半年 愈來愈快無電

Alta冇心跳功能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞