健身左接近三年 你問我答

524 回覆
8 Like 10 Dislike
每次去gym都係做一樣嘅野做耐左係咪無咩用?
純粹想減肥有啲線條咁
牛巴
唔想買weight gainer. 有無啲差唔多成效,屋企可以自己整既野飲推介?

我都係減左4個月到,由76kg減到66kg,,但係個肚好難搞,我睇網上講體脂只能靠飲食控制,我諗體脂下降應該=減到肚腩,
p.s.我體脂19%但仲有肚腩

你點睇自己體脂 ?
我係用體脂圖尻估 我見自己比20 % 瘦dd 估自己19%

目標係12%

我睇無數理論 都係覺得減肚飲食控制佔9 成 運動係for身型好睇

我係淘寶買左個有品體脂磅,應該都ok準

我都係用緊磅測體脂,不過上網見過有人用唔同磅誤差可以去到~5% 都係攞個參考算
牛巴

玩左半年多小小
182 70kg左右
手膊背明顯硬左同大左好多
但係個胸大得好慢
成個人好橫但側睇好薄
冇飲奶粉
練胸成日玩太輕冇feel 太重膊食晒力(有沉肩)
一星期練兩次胸 巴打有冇咩意見
玩左半年多小小
182 70kg左右
手膊背明顯硬左同大左好多
但係個胸大得好慢
成個人好橫但側睇好薄
冇飲奶粉
練胸成日玩太輕冇feel 太重膊食晒力(有沉肩)
一星期練兩次胸 巴打有冇咩意見

發現左dumbbell揸內側 suicide grip 會中d
試左咁拎法幾好feel
試下
聽日先答
過節放棄自己
請教下 本身我條腰骨有少少斜 操到有少少大細波 點算

同埋想上磅 點食野最好 利申 食極都唔肥
聽日先答
過節放棄自己

聖誕去左旅行,但始終一日無做運動都會周身唔聚財,都係去左酒店gym房跑左陣步
牛巴仲答唔答嘢
瘦底應該飲邊隻奶粉
依家個隻得蛋白質增唔到磅
牛巴仲答唔答嘢

瘦底應該飲邊隻奶粉
依家個隻得蛋白質增唔到磅

奶粉係方便既食物
係咁多
純粹想減肥有啲線條咁

純粹想減肥有啲線條咁

咁你又唔講你做乜
純粹想減肥有啲線條咁

咁你又唔講你做乜

機就有leg extension, leg press, leg curl, glute,hip adduction/abduction
workout有crunches, leg raises, russian twist, mounting climbers, squats

咁你又唔講你做乜

機就有leg extension, leg press, leg curl, glute,hip adduction/abduction
workout有crunches, leg raises, russian twist, mountain climbers, squats

咁你又唔講你做乜

workout有crunches, leg raises, russian twist, mounting climbers, squats

重量 次序 下數 組數得閒轉下
肥仔減肚腩做咩最快見效?

做夢

我認真問架,想知減肥做大肌肉定係帶氧有效d?

Why not both
留名學野
如果我做完gym隔左幾日都仲係酸
好無照去gym
如果唔係嘅我一星期可能得一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞