熱血城邦集體攻擊盤菜瑩子事件懶人包

306 回覆
78 Like 8 Dislike
1. FACEBOOK一個立場親熱血公民及城邦派既專頁「廢除雙重國籍行動」發起攻擊盤菜瑩子行動,指她為「食住本土議題成名」、「臭雞」。

2. 陳雲及一直與熱血公民、城邦派有關係的葉政淳、Edward Ho及其他熱普城支持者,響應並LIKE及SHARE其行動。(數量太多,大部分為真acc,大家可以自己去返原post睇: https://www.facebook.com/1649265421973032/photos/a.1696112690621638.1073741829.1649265421973032/1854796338086605

3. 行動導致盤菜瑩子代言之產品「奧蜜樂c」於FACEBOOK上的專頁出現大量一星評價(圖中的黃敬業為偽冒熱血公民陳到的假acc)

4. 事件經過發酵後,有關行動引起盧斯達及大量網民聲討,並發動反擊行動。而有關產品的評價亦被大量網民反攻

5. 廢除雙重國籍行動、葉政淳、及其他熱普城支持者開始轉移視線,轉為攻擊盧斯達,當中包括攻擊其私生活(圖中Peggy Yip為葉政淳之妻)。

6. 另一方面,陳雲、陳秀慧、葉政淳等人否認與此次行動有關。

7. 此次事件多次出現「葉政淳」的名字,那麼他是何人呢,他的身份及行動是否真的可以與熱血城邦切割?

屌 個龍門又要再搬啦
一鍵留名
我已經完全放棄留意呢d野
原本我都幾支持熱血,而家愈睇愈反感

利申,撐民族黨,青政好柒,熱狗私怨上腦
我已經完全放棄留意呢d野
原本我都幾支持熱血,而家愈睇愈反感

利申,撐民族黨,青政好柒,熱狗私怨上腦

呢單野係時侯完結
熱狗俾人捉哂都唔抵可憐
垃撚圾,
熱城話唔關佢地事有d夾硬黎。如果冇證據,我傾向相信搞盤菜搞堂主唔係陳雲/黃氏夫婦直接意思。但佢地作為自己組織既領頭分子,一d親你地既人做呢d野,你地不單唔譴責,仲屌被人搞既人,咁你地想點撚樣?
熱城話唔關佢地事有d夾硬黎。如果冇證據,我傾向相信搞盤菜搞堂主唔係陳雲/黃氏夫婦直接意思。但佢地作為自己組織既領頭分子,一d親你地既人做呢d野,你地不單唔譴責,仲屌被人搞既人,咁你地想點撚樣?

黃洋達兩夫婦同陳雲唔應該包庇手下去惡意中傷其他同佢地意見相反的人,佢地仲要like and share班三國人,葉政淳、變相鼓舞班青山逃犯圍爐攻擊。
如果再係咁樣惡化落去,只會俾出面班土共笑鳩你網上兇狠、現實碌撚咋。唉!
小學雞到拱都有
臨選舉前個排 大概係陳雲最後一刻正常
個刻起馬都仲識諗用永續去避港獨
然後一輸完就痴哂線 放任班細既周圍撩人 

我曾經都比青山派講到以為係自己理解唔到佢既智慧
到呢刻我肯定係佢痴線
臨選舉前個排 大概係陳雲最後一刻正常
個刻起馬都仲識諗用永續去避港獨
然後一輸完就痴哂線 放任班細既周圍撩人 

我曾經都比青山派講到以為係自己理解唔到佢既智慧
到呢刻我肯定係佢痴線

其實得高登仔同云教徒先覺得佢地唔痴線
高登仔唔係最撚憎100毛咩 靠抄高登上位嘅臭雞冇人屌?司x夾帶就追住嚟屌?因為佢前面有塊西?我屌你老母 係啵 呢度係連登
高登仔唔係最撚憎100毛咩 靠抄高登上位嘅臭雞冇人屌?司x夾帶就追住嚟屌?因為佢前面有塊西?我屌你老母 係啵 呢度係連登

憎100毛同啲人搞鳩盤菜有關係咩
葉政淳個垃圾看更真係好煩

你都痴撚柒線,用司徒黎比。
關咩事,而家係熱狗周圍吠,亂咁搵人清算,司徒係自己攞黎賤。
不過熱狗垃圾都唔係第一日既事,得鄭松泰一個選到已經明做熱狗=失敗

辣殺
葉政淳個垃圾看更真係好煩

收啦垃圾
痴痴呆呆坐埋一檯
陳雲痴線佬
支持佢個班亦都只會係痴線佬

咪喺
七孔流血還七孔流血
死還死喎
痴痴呆呆坐埋一檯
陳雲痴線佬
支持佢個班亦都只會係痴線佬

你收皮啦屌你
對左外先再對內啦熱狗

咪喺
七孔流血還七孔流血
死還死喎

熱狗無邏輯可言
知道梁天琦當初點解走啦
垃撚圾熱狗 尤其是條柒碌葉政淳 淨係識上網屌柒人圍爐打飛機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞