[I/A][糞營運]數碼暴龍Linkz (37) 機邪又有新進化,中文化消息

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
17/9/2017 updated

註:呢度充滿懞撚 講野毫不留情 如閣下為玻璃心請注意

入門篇

Q:首抽刷邊隻好?邊隻最勁?
A:並無最勁,有太多分歧進化,揀隻最岩你自己開局
有人會刷盾/隊長技/繼承技 自己諗 唔好再問邊隻好唔好 亦都唔好再問進邊隻好

Q:技能之後有無得變?
A: 固定技會隨住進化變,繼承技可以靠道場轉,要用a食b (b需要滿等) 咁a招繼承會變左b果招 b食完會消失。隊長技無得改。

Q:運有咩用?
A:任務額外獎勵。強化食同種族有機會升。越高運,出獎勵的機會率越高,100運必出。運獎勵只計隊長。

Q:強化 同 耐性變化係咩黎?
A:強化 A食B A加EXP B消失 強化暫時作用:食同種族有機會升運
耐性變化 去道場 食相同寵同進化素材 隨機加一個耐性(紅色) 被食寵會消失
*食越高級升運機會越高 食究極體必升
*係運UP event期間食完全體必升

註1: 如果你洗左新既火抗性
你進化之後果隻寵原本無火抗呢 新既火抗就會留低
但你進化之後果隻寵原本已經有火抗呢 新既火抗就會自己洗左做其他抗性
註2: 可以進行多次耐性變化, 但耐性變化只有一個

Q:隻GAME有無得聯機架?
A:想pvp就禁第二個島個競技場。想協力就開任之後揀右下角紅色粒制。

Q:如何賣寵
A:去屋仔一覽 お別れ
*現時賣究極體會返還碎片,但極度不建議咁做

Q:最多得30體?有無得升上限架?
A:升級圓形屋頂既建築物 (施設右下レストラン 餐廳)
當完成時你一禁佢就會回哂所有體
主升呢間同肉田 PS:用哂體力先好禁完成升級

Q:食肉個到要自己禁制標百勁幾下咁勁煩
A:長禁即可加多d

刷EXP:8-4或者等EXP關
刷錢:快就19-4 慢就3-3- 或者等錢關
刷友情: 8-4 / 分身抽ticket,正身R場有10友情一場

Lihkg好友表

新整登記表
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1twht4CI8f-rWBK1WsaOXOQfbz2pqdioXZgU4YKMbniE/edit?usp=sharing

填Form
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSft1gXJaMujHDP_C_ds-PTtD_PLdsB8-oXDa1fpbB8PwffsnQ/viewform?usp=sf_link#responses

主要遊戲資訊網站:
https://digimonlinkz.gamewith.jp/
http://www65.atwiki.jp/digimon_linkz/

1001請開post
進階篇:

Q:V2要用咩材料進化?
A:+4究極體VUP到V2要3粒圓形物體+35碎片

刷狀態抗要3粒方形物體+15碎片

有關覺醒:
(好似係)
主體(左邊) 肥料(右邊) 均為究極體
主體必須滿友情 肥料唔使 如果主體唔滿友情會覺醒唔到
必定繼承主體盾牌
必定繼承主體繼承技及隊長技

+1後要11碎先進到究極體 +2要14碎 +3同+4各要21碎

有關才能開花(過盾):
(好似係)
主體(左邊)成長期到究極體都無影響
肥料(右邊)升到究極體會大大提高過盾成功率,而成長期則為最低成功率
當主體過盾部位重係銀盾(1-5級)嘅時候,副體金盾係無法成功過繼,詳情請留意開花介面下面個表格
*過盾up event 一個月開放一次,到時會有1.5倍機率UP(爆)如果想變勁請留石抽盾

究極體碎片篇:

Q:究極體碎片點有?
A:
1:打降臨,降臨關卡會跌普通進化素材同究極體碎片。
下附降臨時間表,通常會係咁Loop,呢啲都係一般究極體,但某啲可以Version up去V2,有使用價值

2:打event,每個event都會維持一個星期,通常會出特別究極體,例如十三皇騎同七大魔王

另外重有隻超麻煩Linkz原創封面龍,新人一般唔建議整
下附垃圾龍進化需求

下周event:
連尼住
傾波又唔得,開post又難
GM 開post 第一個入黎朝聖是有福的

刷抗刷咩有咩,抽晶中A,抽盾十抽3金。要住咁多先啦
GM巴 你第一張圖好正!! 之前未見過
上面攻略竟然更新左
多謝晒GM關照我呢d新手
上面攻略竟然更新左
多謝晒GM關照我呢d新手
連尼住
傾波又唔得,開post又難

屌 我仲以為wifi有事

點解得阿古獸望相反方向

點解得阿古獸望相反方向

張圖舊登個陣已經有,清你一直都望唔到?

點解得阿古獸望相反方向

我同呀哥都係第一次睇到
sor冇真係睇個攻略
真係有心 update曬攻略
真係有心 update曬攻略

好多都係照copy返舊登野 得紅字係我睇緊波個陣打字
有冇千年巴打刷一陣斷

點解得阿古獸望相反方向

我同呀哥都係第一次睇到
sor冇真係睇個攻略

唔通阿古獸就係代表一眾懞撚
新 post 黎明
有兩隻+4底可以進到貝爾菲,一隻絆速一隻絆hp, 用邊隻好d?
有兩隻+4底可以進到貝爾菲,一隻絆速一隻絆hp, 用邊隻好d?

SM絆hp,RM絆速,但RM絆速個速度要加到去261速(金速+7粒速晶),咁帶埋墮天/alter-b就有作為
連仔阻住我拜GM
lm
我們在連登的GM,巴打都尊你的名為聖……不叫我們遇見卡撚,救我們免於爆肝,阿們
我們在連登的GM,巴打都尊你的名為聖……不叫我們遇見卡撚,救我們免於爆肝,阿們

咁癲改埋祈禱文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞