『薪火post』BNO 續期資訊(12)討論別人的續期態度

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
BNO算唔算係EU/EEA citizen?

no
請問,如果我老母本 BNO 想續期,不過佢無佢阿爺同阿嫲既資料,可以點樣做呢?因為其中一個係 compulsory item,無得唔填。

謝謝指教!

可以唔洗填grandparents果part
如果我真係搵唔到人幫手副署咁應該點
毒撚無fd....

有無舊 BNO ?

有...
空左佢就咁寄過去???
Sam巴有咩打算

冇喇
Sam巴有咩打算

冇喇

我都唔知有咩理據可以打落去。
Sam巴有咩打算

冇喇

我都唔知有咩理據可以打落去。

你之前話開 FOI request 有冇搞到?
想問下副簽搵一個有bno 識左有兩年但佢係學生既人簽得唔得

搵唔到專業人士簽

搵唔到專業人士簽

我都想問
真係搵唔到人幫手...
煩左好耐

毒撚無fd....

有無舊 BNO ?

有...
空左佢就咁寄過去???

搵唔到專業人士簽

我都想問
真係搵唔到人幫手...
煩左好耐

毒撚無fd....

有無舊 BNO ?

有...
空左佢就咁寄過去???

Send住先
都係嗰句啦 逃生門
要有生死存亡+走難既覺悟
有舊bno有身分證99%成功啦
學生副簽咪學生副簽囉
冇副簽咪冇囉
人係生架 腦係活架 真係問到你先算啦
平時屌人上天花板 發窮惡就叻
代友問
係咪可以用身份證大法
代友問
係咪可以用身份證大法

應該有啦你朋友
九成
代友問
係咪可以用身份證大法

既然你知道身份證大法,點解你唔答佢?
代友問
係咪可以用身份證大法

你朋友
代友問
係咪可以用身份證大法

女就答 仔唔答
代友問
係咪可以用身份證大法

女就答 仔唔答

代友問
係咪可以用身份證大法

91年出世,96 年首次簽以身份證
未滿 11歲而攞到身份證嘅唯一可能就係批咗護照
97 年前除咗 bno 外都無其他護照申請架啦
終於收到sms
終於收到sms

我都收到,已經改咗係公司附近個service point拎
代友問
係咪可以用身份證大法

91年出世申請BNO截止日期係96年9月30日,但佢身份證係96年10月簽發。
代友問
係咪可以用身份證大法

91年出世申請BNO截止日期係96年9月30日,但佢身份證係96年10月簽發。

未必

首次登記身份證的月份和年份在你的身份證的簽發日期一欄,以括號包住。 如果該日期為06-97或之前(97年1月1日至97年6月30日或之前出生者為09-97或之前),你有很大機會擁有BN(O)身份。

96年10月好正常

我96年11月簽發 本野係屋企 啱啱都續完返黎
幫家姐申請完, 佢自己有本兒童過期BNO
點解竟然要交出世紙+父母結婚證書

份form都有叫我交不過冇理到佢

份form都有叫我交不過冇理到佢

最尾成功拎到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞