『薪火post』BNO 續期資訊(12)討論別人的續期態度

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
如果我真係搵唔到人幫手副署咁應該點
毒撚無fd....

有無舊 BNO ?
麻煩想問下,我黎緊會去英國讀書,期間係英國renew BNO既話我仲係唔係跟「從香港申請英國國民海外」條link既做法?

強烈建議唔好,本土續難度提升50倍

shittt 仲諗住續bno黎係英國搵工
請問點解會比香港難

btw 你搵工要 working visa / yms visa 喎

我果本bno已經過左期好多年,聽講拎bno係英國搵工 人地會更加肯請你同幫你搞visa
麻煩想問下,我黎緊會去英國讀書,期間係英國renew BNO既話我仲係唔係跟「從香港申請英國國民海外」條link既做法?

請問點解會比香港難

btw 你搵工要 working visa / yms visa 喎

何解不用BNO搞留學VISA?

bno過期好多年,果時留學visa係用特衰做

請問點解會比香港難

我果本bno已經過左期好多年,聽講拎bno係英國搵工 人地會更加肯請你同幫你搞visa

https://lihkg.com/thread/387550/page/1
我都轉咗dispatched喇

31/8寄掛號空郵
7/9收
15/9轉dispatched

寄咗舊bno,form,住址證明,相,法國人同事countersign
但我好柒咁用藍色原子筆塡form,幾驚佢要我再寄過張form過去

依家放心等收sms

要留意dhl係有兩個sms比你既
如果諗住自取既最好等埋第二份件到咗先去
如果諗住送過黎比你既,唔想煩就將兩份件送既時間較埋同一個時間送
如果我真係搵唔到人幫手副署咁應該點
毒撚無fd....

有無舊 BNO ?

BC到手

back
Sam 有新策略?
想問細個嗰陣用特衰搞咗美國簽證
而家就黎到期續簽證想轉用 BNO
咁美國簽證應該算首簽定續簽
google 唔到資料先上黎問
想問細個嗰陣用特衰搞咗美國簽證
而家就黎到期續簽證想轉用 BNO
咁美國簽證應該算首簽定續簽
google 唔到資料先上黎問

鳩估當續簽
之前個堆身份證號碼都應該仲適用
Sam 有新策略?

冇啊,我不嬲都常伴左右推廣BNO
個網好慢 又死死下
又有負評
個網好慢 又死死下

個網好慢 又死死下

負評連巴
個網好慢 又死死下

負評連巴

攪咩架
死完SERVER了
Sam巴有咩打算
個網好慢 又死死下

負評連巴

攪咩架

連仔 無能
請問,如果我老母本 BNO 想續期,不過佢無佢阿爺同阿嫲既資料,可以點樣做呢?因為其中一個係 compulsory item,無得唔填。

謝謝指教!

請問點解會比香港難

到時你要係英國搵個識你2年既人counter sign,海外既人唔得
仲要咩資料都比人驗屍咁驗
BNO算唔算係EU/EEA citizen?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞