『薪火post』BNO 續期資訊(12)討論別人的續期態度

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
想問下點解第一份寄黎既件係舊bno
唔係話第一份都係新bno,第二份先係舊咩?仲等我今日收件咁開心

50/50
開post template有堆亂碼

未得閒攪呀 去左台北

留名
留名

現時持有valid BNO passport只有15萬人?
so shock, 估唔到得咁少
今日終於轉左dispatched喇
呢個post好有用, thanksss!

1/9 - Speedpost
7/9 - Processing
15/9 - Dispatched

Background:
過左期1x年, 小學雞相
要countersign但冇做到, 亦冇remark唔簽原因
特區+HKID color copy
父母結婚證書, 出世紙, 呀媽本過期bno b&w copy
每份文件都有用memo sticker寫明係咩黎

希望幫到大家
轉左Dispatched 係咪一定得?
如果唔得或者要你補交資料個status會係咩?

應該係
Please contact us

可能佢地係外國人呢

可能佢地係外國人呢

正常幾好 ,有啲死咗、有啲移民、有啲奶共、有啲覺得冇用……其實好合理少啲人容易控制啲
倫敦又爆炸
倫敦又爆炸

英國又黎料
去完歐洲冇出境印點算
去完歐洲冇出境印點算

去完歐洲冇出境印點算

冇問題
去完歐洲冇出境印點算

[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/15/193652_80e620a38f49cc2df315f3942f5535e6.jpg[img]

冇問題

上次係Ams 出境,個出境連電腦都冇過,睇一睇就放我走
行過左之後嚇死我,跟住行返轉頭問
佢就堅持話英國唔洗cup印,但明明我入境有印
諗諗下就覺得是但啦,下次去歐洲可能已經脫左歐
去完歐洲冇出境印點算

[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/15/193652_80e620a38f49cc2df315f3942f5535e6.jpg[img][/url]

冇問題

我都係
想問下點解第一份寄黎既件係舊bno
唔係話第一份都係新bno,第二份先係舊咩?仲等我今日收件咁開心

50/50

我係兩份一齊嚟添
不嬲都冇話一定邊份到先

btw 新 post 留名
Status show "Dispatched" 係咪即係成功左?
去完歐洲冇出境印點算

[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/15/193652_80e620a38f49cc2df315f3942f5535e6.jpg[img][/url]

冇問題

英國好似話係咁 入境嚴出境鬆 LHR 出境關都無
得security check
個時都無留意
返到黎心諗 咦 點解咁既
英國又黎料

又加速脱歐聲音
Status show "Dispatched" 係咪即係成功左?

不過 收到先講
1)被扣關
2)寄失
3)寄錯第二個既 俾你
4)收到印錯名
5)甩貼紙時
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞