『薪火post』BNO 續期資訊(12)討論別人的續期態度

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
巴打去澳洲搵邊間旅行社整ETA ?

又問?
基本上,廢中/廢老係無必要去英國
因為
The earliest you can get the basic State Pension is when you reach State Pension age.

To get the full basic State Pension you need a total of 30 qualifying years of National Insurance contributions or credits. This means you were either:

working and paying National Insurance
getting National Insurance Credits, for example for unemployment, sickness or as a parent or carer
paying voluntary National Insurance contributions

If you have fewer than 30 qualifying years, your basic State Pension will be less than £122.30 per week but you might be able to top up by paying voluntary National Insurance contributions.

基本上,廢中/廢老係無必要去英國

It is not only pension payment the UK government will need to think about. What about the health service in the UK? Other benefits like free bus passes and social care in the UK also need to be considered too.
想問下申請renewal個時,可唔可以加番個英文別名
但我HKID同埋過左期個本BNO係冇個個英文別名

BNO 嘅話,護照上嘅名一定要同香港身份證一樣

可以呀 你鍾意啦 人地唔會理你咩名架
支那好多官 落到香港連姓都改埋 去到美國又第三個名 等人查唔到某大代將軍個女

BNO 嘅話,護照上嘅名一定要同香港身份證一樣

我最近改咗名 但本bno係之前個名 咁我係咪要搵人副簽 求巴絲們解答
我最近改咗名 但本bno係之前個名 咁我係咪要搵人副簽 求巴絲們解答

我想問一吓 香港改名要點做?

你應該有去律師樓整改名契。到時交埋去俾HMPO參考。

Find a lawyer and ask him or her to draft up a deed poll for you.

Once you have signed the deed poll at the lawyer's office, you have changed your name and you will need to get a new ID card at the Hong Kong Immigration Department.
你地太好人 幫佢答
我諗住佢答完就屌柒佢 哈
Bno過左期二十年
準備好晒其他資料但差兩樣

好耐無收過銀行信,啲廣告信又無留底

想問有無巴打知
藍十字保險既信得唔得,封信寫佢under東亞咁
如果得唔駛再去申請月結單等佢寄黎

同埋出世紙果欄巴打有寫好多人唔提供都申請到
我果張比老母鎖左入保險箱但佢返左鄉下排都未返
如果唔寄你地理由通常寫啲咩?

e-banking?

With regards to birth certificate, you can apply for a certificate copy of your birth certificate with the Hong Kong Immigration Department using form BDR 87.

http://www.immd.gov.hk/eng/forms/forms/bdr87.html

Your 'original' birth certificate is with the Hong Kong Immigration Department. The certificate in the safe deposit box and the other ones issued afterwards are all certified copies.
Bno過左期二十年

想問有無巴打知

留意返其實銀行信佢都冇話會接受
我想問下,如果我拎bno,家人用特衰
去到外地遇到天災,我向英領事館求助
佢會唔會理埋我家人架
地址信真係冇既

可以1823/政府部門 問啲無聊問題

要求要郵寄書面回覆

咁你就有由政府部門發出之信件
地址信真係冇既

要求要郵寄書面回覆

不過要等一兩星期

郵局好似覆得都快
Bno過左期二十年

想問有無巴打知

留意返其實銀行信佢都冇話會接受

中文版個網有寫明銀行信ok

最好跟返連 declaration form 嗰份 doc
我想問下,如果我拎bno,家人用特衰
去到外地遇到天災,我向英領事館求助
佢會唔會理埋我家人架

如果佢地有英籍、只係無用英國護照、而當地政府無阻止、都叫有可能幫
如果無英籍、幫係人情唔幫係道理
地址信真係冇既

要求要郵寄書面回覆

不過要等一兩星期

郵局好似覆得都快

係唔想再拖
副簽都搞掂差呢兩樣

唔想拖,你咪試下用e-banking statement寄去, 係statement貼張label紙解釋下。

佢地唔會因爲你交漏野,而reject你。最多叫你補交。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞