win10防毒開得好慢,上唔到網

13 回覆
0 Like 0 Dislike
求救!買左新電腦用win 10,
裝左Nod32(之前試過avast都係咁)
一開機好耐個nod先出黎,
出黎之前上唔到網,但顯示連左wifi,
出左黎先上到,有次開機nod就好快出黎就上到網,
但十次有九次都最勁先出黎,
試過刪左個nod就正常
之前上一部電腦都係win10+nod都冇事,
有冇方法解?
換電腦
Ok
on9仔至會用nod32,防毒只推薦bitdefender。
刪左去 win10本身都有防毒
冇裝防毒,齋用windows defender
刪左去 win10本身都有防毒

其實係

瀏覽器就用Chrome。好安全,唔好亂down嘢嘅話

唔明仲裝乜尻防毒

(只要有backup)出咗事先入safe mode慢慢搏鬥,唔覺有咩問題

os 用 linux 好安全
坊間新出保安軟件,有興趣睇睇,希望幫到你
http://fsecure.netvigator.com/freedome/chi/features?utm_source=Folighk

呢隻功力仲廢過nod32,哥哥你咪玩啦
坊間新出保安軟件,有興趣睇睇,希望幫到你
http://fsecure.netvigator.com/freedome/chi/features?utm_source=Folighk

呢隻功力仲廢過nod32,哥哥你咪玩啦

打手
呢隻野pccw一申請就焗你要埋佢
要打去取消好撚煩
nod32
話說幾年前,其實十年都有,個陣仲係XP多
囡囡話佢部機好慢
開機開成15分鐘
我入safe mode del左隻nod佢,部機回復正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞