鴻福郎出post屌司徒夾帶!!!!!!!!!!!!!!

67 回覆
119 Like 0 Dislike
轉自鴻福郎FACEBOOK

《屌晒你地啦!成班「創意蝗蟲」!!!!!!!!!!!!》
我本來想叫佢地呢D係創意壟斷,但太好聽同資本味濃,可能俾位佢地美其名為商業因素,所以應該叫「創意蝗蟲」,或者叫「抄橋全家死仆街」。。。。
網絡盜竊例子,真係多過佢老母D陰毛,9GAG、100毛、CONTENT FARMS、全撚部都係,網絡野當自己野,一句網民提供就變左自己野,不如你話「世界提供」,或者係「來源:地球」丫笨柒;而家仲有好多加個水印上加水印再踩多個框,屌你真係嘔心到~不過,有時外國野、公廁野,分享下呃下LIKE我都會,咪當係「資訊貿易」囉~
但係屌佢老母,將人地條橋當係自己,仲要攞去發揚光大,就真係天下間第二仆街既事!!!!!!!!(第一仆街係標題劇透SOSAD)
屍掏白帶消費網民創作,俾人屌,抵撚死;但要佢永不返身,相信就係將當年對環球膠報、100毛等一路以來的積怨洩洪出來,不過點講都係佢錯,抄你話鬧返網民都話有吉士,而家玩IGNORE,即係都明知身有屎架啦。。。。
好似CAPTV上年出左「西伯利亞人」隻歌,俾人鬧爆都即刻道晒歉即時DELETE片;就算有次同我撞GAG整左條「黃Gphone」片,佢地知道後都QUOTE返我丫~
呢D咪叫尊重創意囉!
但最撚衰格就係D鍾意呢D既人,明知係偷野,明知係CONTEN FARM,照睇照LIKE照俾人賺錢,助長歪風,同幫襯名創優品無分別~ 
漠視創意知識產權,導致整體文化水平下降,我就屌晒你地老母!!!!
總知呢D偷野既人同LIKE偷野既人,除左屌你老母!就係屌你老母個老母!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
全文將刊於下期《巴絲打》(如果出得街LOL)
Push
冇人
洗唔洗咁多感嘆號

唔得架??繼續屌司徒!!
本書重有人買既咩
本書重有人買既咩

唔知

推到條撚樣仆街
本書重有人買既咩

上次去759買野
個收銀姐姐仲話送本巴絲打俾我睇
我話唔使啦而家無人睇架啦
本書重有人買既咩

上次去759買野

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

屌呀
本書重有人買既咩

上次去759買野

咁折墜

留名食花生
郎郎
當年我篇火腩飯潮文其實得一兩個大學生問過我可唔可以拎黎拍片

其餘全部都冇問,其實大家玩下我冇所謂我又唔係咩巴撚閉作家。
但係有個電台搵鄭子誠照讀一次好似有d商業成份,始終電台係搵錢既
不過當年大家唔太care抄唔抄
當年我篇火腩飯潮文其實得一兩個大學生問過我可唔可以拎黎拍片

其餘全部都冇問,其實大家玩下我冇所謂我又唔係咩巴撚閉作家。
但係有個電台搵鄭子誠照讀一次好似有d商業成份,始終電台係搵錢既
不過當年大家唔太care抄唔抄

100毛,司徒呢啲長期抄post賺錢既都算商業成份喇
如果涉及商業用,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞