文匯報:熊貓經濟熱爆全城

141 回覆
7 Like 232 Dislike

大熊貓「安安」、「可可」昨日抵港,加上大熊貓「盈盈」和「樂樂」誕下龍鳳胎,香港掀起全城熊貓熱,熊貓經濟已吸引商家關注。

趁着這股熊貓熱潮,本港連鎖店美心西餅全新推出的萌趣熊貓蛋糕,不單有非常可愛的超萌造型,蛋糕更附上精美插卡,想把熊貓變成男仔就插上俊俏十足的紳士帽,或者插上少女感滿分的蝴蝶結,頓時就變成了人見人愛的可人兒,趣味滿分。

屯門市廣場及奧海城更有7.5米高充氣熊貓登場。荃新天地及朗壹廣場設置了75隻萌爆熊貓,現身於商場的不同角落,勢成為市民打卡點。

旺角MOKO新世紀廣場即日起至10月13日舉辦「MOKO呼嚕Panda遊世界」,4米長的瞓覺Mode仿真大熊貓「呼嚕呼嚕」地側臥着,以隨着打呼聲變大變小的肚髧,將熊貓最可愛的一面向全城展現,與另外5隻不同造型的熊貓組成熊貓樂園,率先讓大家感受國寶熊貓獨有的超萌氣氛。熊貓熱潮除在MOKO中庭外,亦蔓延到MOKO商戶,推出各款熊貓主題產品,包括餐飲小食及潮流服飾等。
自欺欺人黎講
佢同大公真係名列前茅
自欺欺人嚟講真係無人敢認第二

是啦

岩啦,國際金融中心一定要有熊貓
無處不熊貓
有咁幾on9先會信熊貓經濟呢樣野
OMG I FUCKING LOVE PANDAS
AAAAAAAAHHHHHHHHHHHHH
I WANT TO CUM INSIDE PANDAAAAAASSSS
OMGGGGGGGGGG AAAAHHHHH IM CUMMINGGGGGGGGG
相信chiikawa 喺香港比熊貓更紅
熊市
大家都係黨媒,不用分得那麼細
上次多啦a夢就真係熱爆全城
天氣咁熱,咩都想爆啦
四川發咗達未?
熱爆新都城都唔得啦日本城可以諗下
最底
熱爆呀!! 呢隻嘢可以興返了
on撚99
Foodpanda ?
香港掀起全城熊貓熱 有咩
之前唔係搞咩夜濱紛咩 其實仲有冇搞緊
見正虎講幾句就以為係潮流 華人奴隸係咁上下
大巴大巴車落去份19報到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞