[ViuTv][羅嘉駿導演]《十七年命運週期》Cicada Cycle討論(4)(歡迎加入回力劇社)

267 回覆
10 Like 1 Dislike
drama而家都唔普及啦
何況老人家睇開粤劇
係,好實淨,好舒服嘅廣東話
4集嚟講
後生parts仍然好出色 幾個都發揮得好好 直情有9分 覺得佢地可以因為呢套劇紅
成年parts未見到吸引位 當然篇幅都較少 仍然有待觀眾

但overall暫時最少有8分 好驚喜
話說陳書昕casting果陣本身準備cast晒tomato同小青
但導演聽完佢講野個語氣就只係cast其中一個
英女皇老豆
係字正腔圓得嚟無舞台劇feel最緊要
阿導演其實已經有啲舞台劇演員feel 但唔算重
劇社果2個好重舞台劇演員feel 有啲難頂
其實根本導演dm佢 心𥚃面都預咗個角色比佢啦
又冇乜野 舒服
暫時未暴走仲好有feel
加油呀刀導
唔好講錢,其實有好多artwork 真係唔知佢做乜
果時1間學校1000人左右,當2初中高中2個group,簡單睇就係500人競爭。

大個左,香港計,700萬人,唔計老人同細路,接近同500萬人競爭,自然大個可以係一舊垃圾。
超人都唔係,不過佢之前做得特約演員
Link?
所以個大人角式表我有保留
1人獨腳戲好難做架,香港我淨係諗到周星馳可以做到保證人人都笑住睇覺得唔悶
超人個感覺唔似純素人 個樣有啲似馮皓揚
所以我睇到好亂
後生版演員個樣睇睇吓又幾對應lokman
但陳健朗後生版成個locker咁
兩個後生版性格又同lokman陳健朗相反
刀導ig講緊串插段片
樣就無咩所謂 小青同ranya都唔似樣 但性格起碼似 lokman 陳健朗後生版同成人版性格真係完全相反 唔知有無咩伏筆
應該經歷咗啲事令性格有變
唔係喎 我覺得ranya後生版對到
個樣都係咁硬淨feel 係ranya眉上無畫到粒𤼎
反而fish後生版唔太似 未睇到有咩對應
ranya also
沙士死哂老豆老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞