[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (61)

247 回覆
0 Like 2 Dislike
Westwood, who was named head coach last month, organised a coach to transport the team and staff to and from the bar for what he called “a controlled” event. The Football Association of Hong Kong China described the outing as a “light-hearted occasion with minimum drinking involved”.

But several people raised concerns during and after the occasion, and video footage of the journey back to the team hotel, which the Post has seen, paints a very different picture to the official line.

有無人有片

The Hong Kong Premier League manager, who did not want to be named, said he was not happy about the night out, given the domestic season was already under way at that point.

邊個
內文寫咗4-5個有出席但冇飲
大九龍城永不倒

中西區官page可以睇到香港首席門神
大傑志要簽翻。
小傑幾時簽返保羅for the good of hk
其實都無話邊樣好與唔好
如果慶功飲少少又無傷大雅

但如果比賽同比賽中間飲就一定唔得啦

前提最主要都係有冇進步同成績
唔係有4-5個去都無去留左係酒店?
咁大個人 飲少少會死咩
喺個隊入邊會篤灰咁閪嘅人淨係諗到兩個
阿輝/Phillip
梗係唔會係阿輝
隊伍入邊咪有個有篤灰記錄嘅人
Westwood said the Fiji night out was “not compulsory”, and the Post has been told some players opted to stay at their hotel. “Four or five who came didn’t have a drink,” Westwood said.
邊個
完左比賽飲 好似又冇咩問題
同埋成team no alone
佢成日狙擊果個 學車呀
郭子堦亮相華仙「起孖」
東區兩球挫屯門「開齋」

港甲次輪賽事戰果頗為正路,中西區與公民齊齊取得連捷,為本周日(29日)對碰營造大戰氣氛,其中兩名傷癒主將大衛巴拉及廸廸馬已在上輪賽事尾段復出,明顯為本周日的「榜首大戰」作好搏殺準備。

公民方面,本周須作出最要抉擇,是否從乙組至尊把前港腳林嘉緯及王至尊轉回公民,以增强本周日對中西區的爭勝本錢。

聯賽首戰不敵南華的東區,次輪賽事作客湖山遊樂場對屯門,東區賽前簽入前港超腳郭子堦,並於是役獲委重任「打正選」。東區憑着斯里蘭卡國腳華仙上、下半場各建一功,成功拿下本季第一場勝仗,不過,勝利背後亦要付出代價,羅賓士高比賽初段傷出,疑銷骨斷裂或须接受手術,估計需要休息兩個月。

今季改組「青春班」的永義,次輪賽事於湖山遊樂場鬥深水埗,儘管班主「義氣官」親臨打氣,但「義軍」仍以兩球落敗,聯賽「兩連敗」,於聯賽榜敬陪末席!

#三昇輪空

下輪賽事﹕

9月29日 屯門VS沙田 湖山遊樂場 13﹕30
9月29日 永義地產VS東區 蒲崗村道公園 15﹕00
some players opted to stay at their hotel
咁呢句講緊係邊幾個?
輝啦,和波冇理由yeah嘅
咁都俾你jer到
條友勁識享受生活 你柒咗
咁當日都有人享受咗學車 先去篤灰嘅
香港人好保守
一聽到飲酒呢啲活動就好反感
今次又唔係未成年 又冇搞事
贏咗個飛機盃team building飲下可接受啦
係啦,去到咁遠地方,操左兩,三課,比左兩場賽。
完成左賽事,成隊放鬆下,team gathering 都唔比既
問題就係官方身分拉隊落去飲
仲要季中
不過我覺得好睇 coach
可唔可以話安帥logic錯?
又唔可以 始終想比賽有始有終 100%專注
唔比帶隊中間冇酒係合理

但西木就自由比你揀join唔join team building
(雖然講真 邊個會唔去)
比埋你揀飲咩 唔比過量
睇住好過佢地返到酒店狂飲

Anyway 牙榮飲杯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞