[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (61)

247 回覆
0 Like 2 Dislike
真係去飲
U隊嚴禁飲酒好正常

但大港腳係咪需要咁嚴?
笑死 真係去咗飲酒
家榮
宿醉住咁練波都唔好啦
咪撚玩啦
飲少陣係咪會死
唔怪之得小一愈嚟愈勁
原來踢港隊有得飲
帶頭飲酒!好!
完trip chill drink有咩問題
講緊慶功飲完返酒店d片
同official回應情況唔同
西木:
Vodka martini. Shaken, not stirred
唔怪之得串到安蛇一棟都無
完全係另一種人

安蛇一上任就講明
"We don't allow drinking alcohol when you are with or travelling with the national team. That is not possible"

佢就話
“I am a big believer that it’s best to arrange something where it will be controlled and there will be no trouble, because I will be there,”
“If anyone thinks that some players are not going to have a drink for 12 months, they are deluded.
It’s not 20 drinks, it’s one or two; four or five maximum.

對佢哋嚟講真係少
英國人平均一晚飲12杯
出公數飲點同
原來譚蛇無做錯到

不過譚秋朗其後再稱今次屬個別事件,認為如果球員在法例容許下「休閒飲酒、唔係醉係無問題」:「在自己房飲是OK,但如果鬧事就不是太好,始終這麼大個人要自己『識諗』。」有記者追問是否認為身穿港隊波衫下飲酒都沒有問題時,他指要看飲酒程度:「飲到好醉,做其他事就當然不能接受,但輕量慶祝我覺得無問題,其實只是買些啤酒飲而已。」記者再指球員本應不能外出,譚秋朗指大會容許球員外出買紀念品:「碰巧有些啤酒⋯⋯就⋯⋯都不多,買了些」,強調外界先待足總報告再作定奪。
小酌怡情係可以
係咪大劈就唔知
如果大劈當然有問題啦
但係普通當gathering咁樣唔覺有咩問題
講真班友返到嚟香港私底下飲仲多啦
潘肺去夜蒲又真係健康咩
係大劈新聞就唔會咁寫啦
Team bonding姐
孫准浩都係酒鬼嚟,一樣咁勁
所以我都係決定唔撚再評論球員嘅生活習慣
安頓仲喺足總應該同西木炒大鑊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞