咒術迴戰 (106) 永遠懷念孤身漢化巴打 - 荃灣迪布尼+2.5+0.5

843 回覆
4 Like 11 Dislike
天元 六眼 星漿體係一條關係鏈
扮乜撚野聖人
夏油叛變好smooth喎。唔好唔記得每一次吞咒靈都好難頂,佢仲堅持咁做係因為佢相信世界嘅公義,但現實俾咗佢沉痛一擊,令佢覺得堅持嘅嘢根本就冇意義,從而叛變。
係好正常嘅黑化寫法,而夏油多一樣嘢就係佢唔止理念被打碎,仲要身體所受過嘅痛都係冇用甚至係同理念背道而馳,轉黑理由其實好夠

其實咒術正正經經打完宿油
五條力盡而死
再接呢個 move on end
我覺得大把人會捧為神作
為老師喊到死去活來一齊 rip

而家 just a fucking joke
黑暗集會世一
幫你推
第二部.
芥狗根本睇住你班友黎食
你想要乜 估到乜就改相反
宿狗老豆
有8隻手,40隻手指
下個po改名囉
學腦花奪舍
算入主線啦
都係要執隻太歲打空亡啫
佢得閒打埋啲感受,都唔出leak,你話特登出個post交代而家進度如何都正常,喺到打做leaker嘅難處
都真
佢數住銀紙咁睇成班粉轉黑瘋狂屌足一年
夏油個諗法一開始就歪歪地 佢覺得強者保護弱智係義務 變相已經分左個階級 覺得術師高人一等 到伏黑爸打碎左佢作為強者嘅自傲 同埋見到盤星教班人咁仆街 開始有d變質 諗緊自己點解仲要保護班弱智 等到後輩死左 知道咒靈成因係普通人 再睇到人類逼害術師 直接將佢轉黑
真油個轉變其實好合理
反而假油搞幾千年原來係為左聽笑話先真係笑話
印象中好似係 畫到shibuya arc
因陣2.5喺響會戰力唔平衡 所以一定要封撚左佢
要諗個理由封 所以就諗左獄門疆 但要justify到點解封到佢
所以就畫左雙玉段往事出黎 而個陣編輯係好反對因為前傳通常都仆街
點知屎忽撞棍 芥狗仲心水清過編輯
成套野根本係靠2.5沖銷量

利申 呪展講 但冇心機其求睇 記錯請更正
leak撚本人就係傷害緊作者同出版利益
仲好意思聖人mode打文叫春 佢都有撚病
有無諗過佢以經中左高羽嘅術式先咁諗
其實都係抄仙水
突然間畫個前傳之類影響節奏同銷量
雙玉篇銷量又好似真係低
但而家啲週邊仲用緊雙玉篇啲宣傳
個編輯根本垃撚圾
反對出懷玉都算
仲要比芥狗後期堆垃圾出到街
後期已經比動畫帶動到個銷量唔敢阻佢畫咩啦
印象中好似係 畫到shibuya arc
2.5喺度會戰力唔平衡 所以一定要封撚左佢
要諗個理由封 所以就諗左獄門疆 但要justify到點解封到佢
所以就畫左雙玉段往事出黎 而個陣編輯係好反對因為前傳通常都仆街
點知屎忽撞棍 芥狗仲心水清過編輯
成套野根本係靠2.5沖銷量

利申 呪展講 但冇心機其求睇 記錯請更正

btw都顯示到條友根本冇諗好個故事就寫
同而家係咁用束縛打補丁咁填bug都差唔多
我係的預左爛還爛但都好唔開心
佢老母個屎忽鬼一定係本來就諗左呢個故仔,
有日屙屎果陣諗好點樣寫呢篇,就唔理編輯反對點都要畫
完整既短篇劇情基本上好難炒車,除非真係無料到咁都唔識寫。

到後面要連返前面故事,根本就係邊畫邊諗咪出晒事,
叫d咒術博士問芥狗問題,佢都只會係艾倫咁答你
佢即場殺哂理班教友/佢殺班村民都合理,佢由心咁憎哂所有非術士就唔合理。

天內理子同黑井都係非術士,證明其實仲有一班非術士係值得救。

成件事唔足以令佢憎哂所有非術士囉

仲要潛逃咗10年都冇俾咒術界搵到
五條腰斬前同後完全係兩套作品嚟
其實芥見寫文戲明明有啲料,但佢條仆街唔單止鍾意打戲仲要去到後尾冇文戲可言,即使佢寫虎仔話自己只係零件嗰幕,我都覺得幾正本身諗住虎仔開領域嗰集會有多啲文戲,點知原來只係介紹仙台同埋啲啲嘅心路歷程
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞