[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (56)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
卡度素老師。
垃王天生要自己去波
Aaron Rey踢成點
國際賽點會交到呢啲唔好玩啦
咁我又咁講,依家南區搵佢打左翼擺明就係一個權宜之計咁簡單,李小恆又未轉本地(但你唔可以話佢錯個喎,六個外援我都係揀呢六個),三笘軒又翻傑,光哥上場都睇到個問題,所以就搵陳凱柏打住個左翼先,點知半場都冇又傷埋,咪返去呢個原點

所以我覺得個重點就係,傑志肯放生三笘軒未?
今季亞洲賽唔似攞到幾多分
之後唔跌排名都偷笑
佢本身嚟香港就係踢中場先
同埋睇傑志簽同放嘅人 就係已經預咗用祖連奴打中
咁就咪撚吹奏牙媽
對四哥都交唔到
成為球隊「救世主」的基哥利不論入球或完場後,都激動得振臂高呼,與隊友逐一擊掌、相擁,只懂簡單英文的他不斷回答自己「very happy(十分高興)」,「這場比賽很艱難。這是我在香港的第一季,我時刻相信自己,也相信球隊會繼續前進。」

南區今季在港超聯與高級組銀牌4仗入6球,當中基哥利便有5球進帳,佔比超過八成。主教練楊正光認為,亞哥斯達及史提芬彭利拿都不乏起腳機會,縱無入球也間接創造死球,望其餘球員陸續有波入。

南區聯賽首三輪先後遇上理文、傑志、大埔,暫取兩和,下輪再挑戰東方,楊正光對今場能追和大埔感興奮,「多謝球員、球迷入場打氣到最尾,非常開心,拿一分等於贏波。在士氣上有幫助,增加球員間的信任,展示出我們『戰鬥到底』的口號是事實。」

至於大埔縱然連勝斷纜,但仍保持不敗,暫排聯賽榜首,守門員謝家榮強調和局並非世界末日,因今季聯賽踢三循環,但難以接受球隊在最後一刻由贏變和。「我們值得拿三分,拿一分很失望,但這就是足球,捱不到最後一秒就是捱不到。好嬲,但不是嬲隊友,完全不會去怪責,只是要時間消化,下場繼續努力。」

港超聯︱南區新中鋒成救世主 大埔暴雨下被絕地追和:難以接受
https://www.hk01.com/article/1059253
應該難d跌出亞冠2嘅
東方對賓賓兩場要贏啦

理文主場要贏水手啦
佢都冇晒速度啦,咪一鳩樣

最弊係,南死班友肯唔肯先?
講到攞硬咁
睇你點取捨
明+必然正選
理文東方有亞洲賽,揀左分分鐘擺後備
同埋明鳩有死球開
@龍城admin 龍的傳人呢?
普通外援水準,高過本地唔少
銀牌對大埔見真章
lm
理想不可減退
林峯首歌唔係叫馴獸師之王咩?
乘著那風的幻想
想講主場對淡濱尼?
水手同理文唔同組
小貝完咗南區即刻去修頓講玩具
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞