[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (56)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
爆分了
旺角場仲有冇播一把火
二揀一入咗明加
信錯明鳩
明加三場兩A算係咁啦
真係似返隊波
C咗韋頓冇C幾生

傑志 3 - 0 流浪
馬查度
明加三場三A
有A
流浪垃圾中後場
明加3個助攻
講事實又唔俾
吹鳩脹
低調
明加 A
韋頓 G
練波咁練
傑志搵垃隊起機
好過好多人啦,中場都冇咩好揀
大埔周六(21日)在「中銀人壽香港超級聯賽」,下半場中段起10人應戰下,被冠忠南區在完場前逼和1比1,是役屢救險球的「綠戰士」門將謝家榮賽後相當失落,但他稱不會怪責被逐離場的杜國榆(Remi),又鼓勵隊友繼續奮戰,爭取佳績。

「綠戰士」今場雖然有盧卡斯先開紀錄,領先上半場,但換邊後杜國榆兩黃一紅被逐,令形勢急轉直下,縱使「家榮」多次救出對方攻門,可惜大埔到完場前最後一刻,被基哥利門前得手,痛失兩分,但「家榮」坦言需要時間消化賽果,但強調不會怪責杜國榆:「雖然冇辦法捱到尾,攞哂3分,但我一定唔會怪Remi,因為佢只係全心去攔截對手,吓吓搏到盡,最後被球證趕離場都冇人想嘅。」

大埔頭3場聯賽錄2勝1和,「家榮」指球隊開局尚算順利,形容今場賽和「唔係世界末日」:「本身我哋好想第5場對傑志之前,可以連贏4場,雖然全勝走勢去到今個禮拜斷咗,但我哋對住理文同南區,總算保住不敗身,希望大家繼續努力!。」

原文網址:港超聯 大埔痛失兩分 謝家榮:唔會怪隊友 | on.cc東網 | 體波 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240921/bkn-20240921181311288-0921_00882_001.html?fbclid=IwY2xjawFbiRdleHRuA2FlbQIxMQABHaVkB7mDiD-We4dK7iKKi8O4oiE2vjlMvnBjdgARwWnxC_sf4-gVJtue2A_aem_32dXP_NdBi4c45G-Qcp93w
嗰啲咩劉智樂值得港隊
PP唔值唔代表牙媽值
明加想R約
散曬
乜撚嘢南定
喺今日嘅傑志面前
只係小菜一碟
韋頓,爆佢!
得傑志翼同伊高計中場
其他全部都係前鋒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞