的士總會陳州澄清:我哋唔係咁嘅意思,啲記者亂咁寫我都冇辦法,點樣夾錢都歡迎,冇理由唔歡迎學生哥。

111 回覆
9 Like 320 Dislike
總之又老屈的士大哥
做乜撚野呀,依家
琴日唔係好撚大聲講既咩 依家又淆撚哂低啦
屌你老母,唔撚鐘意,全部放撚哂個暫停載客既牌啦嘛 跟住逐個問價岩價先比上車啦嘛

最撚好行2條街,但叫你兜哂全港路線先再過去,
比500蚊等司機大哥送你去佢想去嘅地方
起標100
5位學生盛惠500
唔洗諗 抗疫的士已經係
佢咁嬲D人夾錢坐的士
夾錢坐的士APP有無得做
咁快就縮

陳洲聯同兩位理事會成員接受報章專訪時指,的士業界過去幾年生意受銀行利息、疫情等影響,變得很差,指的士作為點對點公共交通,收費理應達到一定水平,不應太接近其他集體運輸,更直言的士服務對象應該為有急切點對點需要的乘客,「唔係畀你3、4個學生坐埋,就搭一架的士返學喇,唔係畀你咁用㗎嘛。」

我係大公就唔忍啦
記者有無錄音
話記者亂寫
咁如果亂寫又真係幫佢雪上加霜
同埋咁做記者真係無道德
雖然我都唔鐘意的士
但自己唔搭就算 唔使特別抺黑
好似係星島報
大公引用
幾時都話一百蚊起錶
逐個收錢
4個人搭車起碼收四百咁就合理哂喇
點會冇辦法,告鳩佢地啦
泥鯭的又係佢地自己搞起既
依家人地夾錢坐又話唔撚得
神又係佢地鬼又係佢地
最早係730訪問佢
香港的士小巴商總會理事會剛換屆,由千禧年代初曾任理事長的陳洲「重出江湖」,從言論較出位的上任理事長周國強手中接棒。陳洲接受《am730》訪問時表示,過去數年的士業界的生意受銀行利息、疫情等影響變得很差,再次擔任理事長一職希望「搞返好個行業」。他續說,政府喜歡與業界「坐低傾」,「新理事都會同政府坐低傾。」
https://www.am730.com.hk/本地/的士商會換屆理事長重出江湖-陳洲-無意傚上屆-進取-作風/484005
真係假新聞就有國安出黎做左野啦
建議的士公會建議政苦費哂的士做一座位
挑你老味死人唔認巢!
而家成個香港由上至下,左至右都係咁...
一百蚊唔夠架

的士一更起碼3舊,連入氣錢2舊

幾時都話一上車就講聲司機大佬,然後即醒張5舊水利是,佢想去邊就去邊
話時話好似以前係有單case
係個的士佬劏遊客話咪錶show 嘅係每個乘客嘅車費
冇學生個段
覺得同早排fg 25k個邏輯一樣
揸巴士都20k起大學畢業生點解冇25k
佢哋好撚鐘意喺觀塘拍
泥鯭的有固定路線,一個鐘可以走兩三轉,一個鐘賺幾百蚊

朝早返工時間係站頭排咗半個鐘,預到幾個學生夾埋坐三十蚊,返去站頭再排半個鐘,繁忙時間一個鐘得三十蚊,心情梗係差啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞