大家見過邊個明星嘅真人

308 回覆
4 Like 152 Dislike
你對明星既定義都幾特別
幾年前有日返返下工打算落樓煲煙,我習慣去皇后大道東轉入適安街中間條長樓梯底,貪佢無咩人經過

煲煲下煙突然間有個著到一眼睇得出啲衫唔平,戴住太陽眼鏡嘅女人行咗入嚟,企喺離我四、五個身位左望右望。(嗰個位以前有好大棵樹,宜家起咗樓)
我一路煲煙一路睇電話,佢一直企喺度,我feel到個女人開始望住我,心諗可能佢想問路吧。於是我抬起頭向佢點一點頭

當我同佢有眼神接觸,先發現原來呢個女人係我女神 - 鍾楚紅

我嗰下呆咗,原來我一直同紅姑獨處喺一個地方咁耐。勁緊張好想叫佢合照,過咗無耐佢轉身行返出大路,我即刻跟住佢行出去,有架七人車等緊佢上車就走咗

每次諗返起都勁後悔當時無出聲
喺寶雲道跑步見過徐酷刑
真人幾nice
明星?
而家啲細路唔知邊個係漢堡神偷
19年咩事?
發哥 喺蒲崗村道跌打舖見到
三哥 喺九龍城見過
洗完樓撞到姜濤 一齊休褲行落樓梯
Jimmy Butler
幾年前係popwalk廁所見到魚德成

去尿兜小便佢企係隔離

好大條
明星喎
可能本身紅姑都想喺呢個位食煙但見到你喺度所以走人
朋友係街邊撞過去上車
話靚到即刻回到望
係嘩一聲個d
講起沈震軒,我諗係近呢一年內嘅事,係我屋企樓下大堂(公屋)見到佢個兩個老人家一齊等lift,佢帶住口罩我眼甘甘咁望住佢直到佢入lift,之後我再問女朋友係咪沈震軒,佢話一定係!
真人勁大隻 無想像中咁高 係幾有型
撞過半島酒店出面photoshoot
普通明星樣 同相一樣
前排撘地鐵 見到Chole So同Sofiee Ng 一開始未意識到係佢兩個嘅時候 以為Chole So係鬼妹仔 Sofiee Ng就白到以為係大陸人 因為未見過香港女仔咁
未見過香港女仔咁白
- e健
十幾年前酒店ballroom門口
做完function
真人型撚到
又高大 著住件有披嘅衫
真係成個風雲咁飄出嚟

- 陳豪
黎遠見到上台
又係非一般人嘅身型 高大有型

- 任達華
多年前係海港城page one cashier見過佢
企前面俾緊錢
見佢勁nice同個店員吹水
吹到我俾完錢都仲吹緊

- 高海寧
朗豪坊長命lift見到
真人都幾高同比上鏡瘦
有朋友tvb做幕後
幾個朋友都不約而同話佢係幾nice

- 關泳荷
嚟我中學借廁所
好細粒

- 龔家欣
迎面行埋嚟
成個仙女咁 原來靚女真係行路真係帶風

- 吳美行
上鏡唔算靚
但原來都above average
黃秋生
-同朋友銅鑼灣深宵食堂食嘢,同佢同一架lift,好高大 同 好有氣場

劉嘉玲
- 見佢睇緊藝術品 著得好高貴
幾年前做某服裝品牌pt sales
撞到徐榮(愛回家個馬強) 嚟幫襯
好有禮貌咁問我有冇灰色褲賣
真係唔該前唔該後 好有禮貌
細個做酒店
送餐送去Dustin Hoffman 間房到
好記得佢叫啲女個bra,底褲一地都係
最後佢俾左100蚊tips我
陳柏宇

著住阿叔白色背心落街坊茶記食野,一路食仲諗緊條友街坊裝咁似陳柏宇,返到去睇到story原來係真·陳柏宇
龍婆
算係讚緊定踩緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞