Yahoo News 廖孖記結業 市面腐乳被搶購一空 網上炒貴近倍

15 回覆
1 Like 4 Dislike
在網上交易平台 Carousell 今日亦有人放售廖孖記腐乳,標價 80 元,其最佳食用日期為明年 1 月 26 日或之前,售價與「煥發雜貨」比較貴了 86% 。另外,HKTVmall 及c!ty'super 早前仍有廖孖記腐乳的產品可能購買,但今日若搜尋相關字眼,均顯示未有找到任何結果。

https://hk.news.yahoo.com/%E5%BB%96%E5%AD%96%E8%A8%98%E7%B5%90%E6%A5%AD%E3%83%BByahoo-%E5%B7%A1%E6%9F%A5%EF%B8%B1%E5%B8%82%E9%9D%A2%E8%85%90%E4%B9%B3%E8%A2%AB%E6%90%B6%E8%B3%BC%E4%B8%80%E7%A9%BA-%E7%B6%B2%E4%B8%8A%E7%82%92%E8%B2%B4%E8%BF%91%E5%80%8D-%E6%97%85%E7%99%BC%E5%B1%80%E7%96%91%E4%B8%8B%E6%9E%B6%E6%8E%A8%E4%BB%8B%E6%96%87%E7%AB%A0%EF%BD%9Cyahoo-100944389.html

廢老食物
農夫山泉有冇愛國人士掃貨?
又無益又唔健康
執左都唔名惜呀
唔好之後又開返咁核突呀
雪櫃有兩罐開咗嘅擺咗四年

單新聞出咗唔夠10個鐘 親戚電話已經爆曬call
生意好呀,多謝超哥。
遲啲如果廖孖記走去星加坡重開,咁就好笑囉
又唔擺得, 做咩鬼
港式名菜[炒腐乳]
香港人真係食開屎
根本呢啲老字號應該轉型搞中央食品製造工場
定期搵公證行做檢測
符合返ISO要求先可以長做落去

我見好多老鋪後面製造工場個衛生都好差
之前我嗰區有條街重建
有間豆品廠迫住要摺埋唔做
我臨尾幾日去買腐乳見到佢製作工場心諗呢啲鋪頭執咗都唔可惜
咁多代都冇改良過生產技術
悅和醬園呢方面做得唔錯
點解而家噉多香港人prefer 本土製造 rather than 上面
其中一個原因就係品質保證
不如嚟英國開,好多香港人會買
老貓唔識食
好WEAK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞