[保教畜]殺校教畜就扮撚曬野講到害左學生咁,實際上只係因為無左份工而喊

24 回覆
16 Like 12 Dislike
梁主任又說:「個會由頭到尾我哋都係想校監聽我哋意見,但佢連承諾兩個字都唔夠膽講,所有嘅回應都只係「我寫低咗」。他透露全校有30多名老師,而在5月31日遞信辭職的只有幾位,餘下的老師會留守大成小學到最後。

孔教大成小學對外聯絡主任蔡雋豪引述校監曾說,停辦原因是因為孔教大成小學是黃大仙區內最差的小學,他反駁說:「大成小學絕對唔係差到要停辦嘅學校,我哋嘅學生其實好優秀,亦都獲獎無數,今年嘅升中派位,升去band 1嘅學生更有三成五!」他指教師們對校監此番言論表示十分不滿

一早就應該淘汰你呢啲垃圾學校啦,得35%人升Band one仲好意思拎出嚟講,你哋留守到最後唔係因為盡責,純粹係根本冇競爭力搵唔到工

收檔啦,浪費納稅人錢

延伸閱讀:

一年一度野雞垃圾中學又要派人搶學生,收多啲大陸人,要保住教畜飯碗呀
https://lih.kg/3735624
唔遞信有冇得拎對沖金
大佬5-7皮野 一年有成40日AL
出邊都唔夠位容納咁多老油條
一句講哂 呢d人唔係因為教書人工高 有鬼咁熱心做教育咩

何況又無犯法
仲要係散仔perm 先五六皮

主任或者行政又高d
5-7皮野係散仔價黎
果班老屎忽唔止呢個價
教育主任 (Education Officer) (EO(T))
總薪級表 第34至39點
($82,330 - $97,575)

高級教育主任 (Senior Education Officer) (SEO(T))
總薪級表 第38至41點
($93,255 - $106,155)
孔教大成小學淨係諗起件eat sleep recycle懷仔
一句講哂 呢d人唔係因為_ _人工高 有鬼咁熱心做_ _咩
其他工種擺明為左搵錢而做唔同喇
問題佢地呢班正氣凜然咁講到同學校共同進退咁
口口聲聲為學生為左乜係人都知
職業批鬥又開波
真 要唔收錢返工先有資格講熱誠啦
教育主任係老師??
Ching做開義工?
乜鳩野啊呢份教育局政府工
啲社會垃圾太得閒太多怨氣 嚟嚟去都係唔抵得人地人工高過佢 睇到厭
而家屌柒緊全港學校老師?
而家針對係被殺校嘅教畜
教育界係需要汰弱留強先可以提高教育質素
兩害取其輕

情願畀份工廣東話教畜
犯咗法又點喎
算鳩數啦
Band 1 學校上上下堂去沖咖啡既大有人在
睇你刷唔刷鞋 / PERM架啫
人工咁高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞