一人一件小學老師仆街事

350 回覆
25 Like 144 Dislike
小三以下咪未必
小三以上其實好多都知自己講句野啱唔啱(你睇尋日小六嗰條𡃁仔打官腔打到)

你做大人就係要同佢明呢d唔尊重人嘅野係點唔啱法
而唔係用返小學雞level 嘅方法去報復
如果小器到咁,仲點算大人

不過真係好多on9係咁
一世兄弟
都係
老師教聖賢書要教人心胸廣闊
自己就心胸狹窄到仆街
5,60歲人同11,2歲嘅計較
呢個係我以前小學嘅日常嚟

有啲老師仲會笑人老豆唔係度所以咁曳
曳極都係傾下偈冇交下功課咁
個個同學大個去咗打拳,我就想知個老師夠唔夠膽對18歲或者28歲嘅佢講同一番說話多一次

上到中學先睇到有啲老師係惡但係真心為你好
痴線嘅比例同小學調返轉
同意 其實男女都會有自己嘅偏見
但男人好多時都容易改觀 反而女人好多時無論你做啲咩都唔會改變諗法 甚至會不斷說服同催眠自己冇錯
不過我覺得每一段人生經歷都有意義 係寶貴嘅一課
至少因為呢件教畜令我知道女人係點諗嘢 明白first impression嘅重要性 算係塞翁失馬啦
試過 其實點解
佢話因為係homework 唔係classwork
好多小說作家
最鐘意吹女同學枝牧童笛
小學考試前
前面條友無端端發癲係咁向後撞
搞到成張枱撞落我心口
我班主任(好人)驚我再比佢撞,又唔敢觸動佢情緒
叫我坐住喺最頭考咗試先,之後再處理佢

之後有個男人聲大肥婆入嚟監考
派卷嗰陣見到我坐最頭但學號唔係最頭
即刻先入為主咁樣大大聲同所有同學講
「你哋考試同我醒醒定定呀,
如果唔係就好似佢咁要俾人罰坐出嚟」

成場考試勁委屈又唔敢喊
驚個肥婆再鬧多我一鑊

最後份卷考得好差
返到屋企仲要俾屋企人鬧
小學既時候中秋節 果時個miss叫同學帶個月餅返去中午食 然後果時啲同學可以選擇分唔分享
基本上都係自己食架啦
有條友帶左個冰皮月盒 然後咁岩去左廁所
個miss問都唔問就想食佢果舊
咁我忍唔住口講左句咁自私既
自此之後個miss日日罰我留堂
明明自己改錯卷,拎出去同佢講要加分反而畀佢當罪屌我偷改答案,屌到我落堂都未完仲要見家長,好彩我阿媽信我先完左件事

冇記過冇黑點,但同時都冇道歉
希望佢痛痛苦苦咁走,依啲賤種教畜係抵鳩死
結局令人暖心
當眾扯爛我條風紀帶
想聽多啲
我都唔太記得係咩事了淨係記得佢小一到小五都係我班主任,一直針對我

小三果年我明明係分配咗係3b班,個老師果年做3a班主任,係禮堂開學果日直接帶我轉3a班跟佢
咁條風紀帶有冇攞返
夜晚阿媽幫我補返
初中一個姓李嘅教畜屈我係反社會人格 逼我成個年級集會嘅時候介紹咩反社會人格 都弱智

油麻地山上面嗰間中學
小一嗰陣排隊放學, 兩個人一排
老師要我拖住女神隻手成個學期放學
咁癲
呢啲唔係仆街事喎
但我後邊個朋友要拖住隻人型豬放學, 笑到依家小學同學聚會出嚟仲講緊
對女神黎講係
幼稚園講唔講得,小學我好似冇咩特別遇到同老師有關既衰野,淨係記得幼稚園
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞