一人一件小學老師仆街事

350 回覆
25 Like 144 Dislike
ian
串完你之後你其實又有本事考返個頭三名返黎
咁更加引証人地係串得你啱喎
當年小六參觀發電廠
個講解員已經係揸住雞毛當令箭 冇人鍾意佢
到走嗰刻 坐我隔離個同學喺旅遊巴向佢舉中指 俾佢見到

第二日個訓導捉咗我出嚟 話我舉中指無禮貌
我已經話唔關我事 我冇做到 係隔離個同學做
佢唔信 話個講解員見到係我做
我已經話個講解員睇錯 佢亦然唔信 仲要罰撚到我18點先走得 (當年上午校)

事後我呀媽講返我知 原來個訓導打過俾佢講返單嘢
我呀媽問佢 你有冇證據? 你單憑個講解員片面之詞就指證我小朋友舉中指? 我個仔都話佢認錯人 你有冇去求證? 個仔係我一手一腳教出嚟 教咗12年 我會唔知佢咩人?我唔信佢係一個冇禮貌嘅人
佢喺依間學校讀咗6年 你教佢嘅日子夾埋都唔知有冇一年 人哋講幾句你就信?眼見未為真 個講解員自己都有可能睇錯 更何況你聽人講?

我之後覺得我老母好型 嗰刻覺得我老母英雄 但個仆街訓導最後都係罰撚到我18點 仲要寫悔過書 屌佢老母
試過成班同學叫黑人miss做nigger
之後佢喊咁口去搵訓導
訓導話冇人認就齊齊留堂
之後個個跑走晒
第二日冇左件事
晚上行過廟街買嘢食 經過某賓館 見倒物理男老師同體育女老師晌賓館條樓梯行出黎 三個人互望
你係咪搞錯左個topic??
小學果陣唔夠英文老左
之後學校搵左個大陸落黎教開普通話既miss黎教
比佢教左一年後 我英文由普通變到唔合格….
佢啲發音係完全唔覺佢講緊英文
呢啲真係誤人子弟
四音人教英文
當眾話鳩我小丑
屌佢老母做老師都唔撚識教人叫人收斂吓
收皮啦
寶琳
每次考英文默書
見到係大陸老師監考就知仆街
佢地懶得錄音係都要個監考自己讀出嚟
點聽啊大佬
上住堂, 部電腦開住賭波網黎賭波
仲要有聲都扮無事發生
留first impression係重要
但感覺你已經有好多次表現番你唔係咁嘅人
係條八婆自己唔肯同唔敢認自己錯姐
跟住不斷合理化自己啲行為
啲閪女人係咁,佢呢種人就係要佢認錯不如跳樓死咗佢算
喜劇feel
我都試過寫個屌字落同學功課簿
搞到佢比人捉左去屌 記黑點
唔比係學校食煙
邊有學校唔俾食煙架
到你大個左出左黎做野三五七年30歲
你就會覺得嗰班因為幾歲小朋友嘅唔尊重就認真嘅傻佬/婆係冇資格被稱呼為大人
小學有位同學其中一隻手無手指(我哋無問原因,亦唔覺有乜問題),某日,有位老師叫我係行樓梯,唔好插手指入樓梯扶手中間嘅鐵網(正方型好細格)去玩,話果位同學係咁玩而受傷,初頭我都以為係,再大啲諗下跟本係佢老作,呢位老師實在十分仆街
小學嗰陣好似因為大半班啲數學功課做得唔好,個阿sir喺堂上同全班講 如果我係你哋阿爸阿媽我真係冚你哋
小朋友都未必係特登唔尊重你
係d on9老師小小事就諗到人地特登玩嘢,耍手段去搞佢
幾十歲人都唔化
再嘈扭埋佢老母
拎書簿打學生塊面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞