一人一件小學老師仆街事

350 回覆
25 Like 144 Dislike
真係 做老師前應該做下啲精神健康測試
個老師叫 余 _ 歡 我諗過多幾十年我都仲會記得佢個恐怖樣
其實最好就長命百歲,胃癌跟佢一世但又死唔去,係抗爭之路慢慢俾個病折磨到佢百年歸老
唔見左本功課簿,要老師比多本我,佢話唔搵返就唔比多本我,仲要每個小息去罰企企成個學期,企到搵返為止
建議大家唔好再覆呢個職業打手
1日開幾多個post?
想知出1個post有幾錢?定係有其他政治目的呢?

Blocked
女老師
果陣我小學 你想點看透世事
小學比同學偷筆
後尾發現我個筆袋喺條友檯底
跟住我盤問條友 佢認係佢偷 隔離同學做證聽到佢認
跟住我忍唔住喊舉手話條友偷我野
然後個老師發埋我話我擾亂上課秩序

我老母嬲到仆街
放學後打去鬧條八婆問點解我比人偷野仲罰我
咁當時你有冇問返果位教畜點解咁細聲鬧個女同學
對我就咁撚大聲

你可能會從隻教畜個口度得到你想要既答案
我都試過 係成班面前勁大力扭我耳仔同屌我唔交功課
仆街又未至於 不過好on9
明明平時都係hea開
到畢業嗰陣突然講到自己春風化雨咁
再加埋學校會渲染個氣氛
要啲學生好感恩畀班老師教
最後喺禮堂搞個感恩午宴
跟住個班主任厚臉皮到話自己鍾意芒果布甸
要啲學生攞畀佢

上到中學頭一個禮拜啲小學同學又要返去探老師
去完一次之後 慢慢發覺中學啲老師正路好多
同埋大家地位egalitarian好多
個老師真人應該係死八婆嚟
係醫療室見到班主任電話,講俾同學聽
最尾操行C+
小學老師10個有9個都係躁底狂
m到
姊妹又買新手袋
同老公嘈完交
自己仔女唔生性
就發洩落自己個班小朋友身上
小學喺啲屋邨學校讀,同學大家屋企大部份都係基層

四年級遇過一個極度偏心嘅班主任,
佢對某一個學生特別好,
個學生唔係讀書突出又唔係乖,
純粹只係特別靚仔,同埋屋企有錢啲

年尾,個班主任搵個名目,
話個同學件衫日日好熨到好直咁返學,
當住全班頒個獎俾佢

我當年唔識啲咩,
但已經覺得好唔舒服。
覺得呢個同學只係有工人日日幫佢熨衫。
點解要咁快話我地知,我地其他呢啲冇人幫我地日日熨衫嘅,就係地底泥?

當年好唔鐘意呢個班主任,
覺得佢枉為人師

而家諗返都覺得好笑
小學老師真係好多都係仆街黎,小五嗰年有排隊落小食部,有個同學掛住玩碌咗落樓梯係咁喊,同佢玩嗰個話我推佢落樓梯講比班主任知,比人屈到喊,班主任問都唔問下我就硬食一個缺點加見家長,事後碌落樓梯條友都係冇幫我解釋
小學果啲全部仆街閪老師
但上到中學反而全部都好老師
會俾心機教 會耐心同你講經
細個唔知又無人教 以為做錯野比人打比人扭耳仔係正常
所以一落校巴都無同阿媽講咩事
之後阿媽帶咗我去食麥當勞 食完都唔記得咗件事
所以最後不了了知
,中學老師真係會同學生打成一片
小學老師就係要做到自己高高在上咁
小二比老師罰企期間急尿
忍咗好耐硬住頭皮舉手話要去廁所
老師覺得我玩嘢唔比我去
之後我企喺度瀨到成地都係尿
老師好尷尬咁話:下次好急要講
好慘
啲教畜成撚日會問做乜小息唔去
小學3年級 個老師姓曹 女人黎 教音樂 有次佢屈我屈到我勁委屈咁喊 跟手佢帶住我去左搵班主任 搞到我又比人話左獲金 事後佢發現自己怪錯人就拉左我去課室出面比左幾包零食我叫我唔好同人講
將同學掟入垃圾桶 上埋新聞
學校搵左個廿歲左右既鬼婆黎教英文同搞英文活動,但個鬼婆上堂居然唔戴bra
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞