一人一件小學老師仆街事

350 回覆
25 Like 144 Dislike
學校教畜擺撚到明屌男唔屌女架啦
係咁撚唔公平架啦
你第一日讀書咩
係咪查簿要查埋手冊
個老師閪撚曬即刻補鑊拿拿臨要啲家長黎學校簽
搞撚到大大鑊咁又比啲主任見到篤多兩錢重

你老母有冇幫你出返啖氣
踢爆左同學春袋 之後俾個老師煎左兩巴
小學嗰時英文差,做功課好多做錯,錯完改正可能又錯要重改,俾英文Miss罰企做改正

記得嗰時課室最邊邊有一排矮矮地嘅簿櫃,個高度啱啱好夠小學生企喺度、將啲功課擺喺簿櫃上面做,個Miss就叫我去簿櫃到做改正,改完就企喺嗰度上堂

同我有同樣遭遇嘅仲有另外三個男同學,個Miss幫我哋改花名,叫我哋做「四大天王」,同其他同學講唔勤力學英文就會好似我哋咁

當時覺得冇乜嘢,逆來順受,大個諗返就覺得其實係惡性循環,上堂俾人隔籬咗咁,又要做改正,邊有心機聽書,英文只可以一路差落去,俾Miss帶頭恥笑更加養成咗我怕咗英文呢一科,所以唔想接觸英文嘅壞習慣
女王的教室
點解冇啦啦踢爆同學個春袋
唔係話信報應
但呢啲燥狂撚長期心情唔好
的確高咗患病風險自從咁諗之後自己對住啲閪人就好易釋懷
欠交一樣功課打一巴
我小學老師都係鍾意拎厚尺打手板
不過同上面嘅人比好小兒科
原來真係咁多精神病教畜

班臭閪教畜好多都有家庭問題
廿鳩幾年做同一間學校
同個社會脫撚曬節之餘
個人又鳩下鳩下
咪要係課室/學校運用所謂既絕對權力
讓自己係心靈上攞返小小安慰
小學常識科有幾個人攞到100分,包括我。可能因為人數有d多,有d唔正常,個老師就係100分嘅試卷度搵錯處。我有一隻字寫得唔靚,比佢當左做錯別字扣左做99分。

對一個有童真嘅小學生黎講,攞到100分係好大嘅鼓勵,更何況就算大人都無幾多個可以隻隻字寫得完美。咁樣扣分完全係為做而做,用學生應得嘅滿分黎掩蓋自己出卷出得唔好,或者根本唔想去肯定學生嘅努力。

最仆街嘅係,安靜嘅同學仍然係100分,係老師心目中唔係乖學生嘅人先會比人扣分。我已經唔算最慘,好似有人變左98分。
玻璃心+怪獸家長
VA堂當住全班撕爛我幅畫
一樣 不過係中自此之後無交過一份功課俾佢
VA從來都無合格過

但出黎教書結果要我教全科
依家都要教埋 VA...
上堂除鞋雙腳擺落張枱
昅女老師/學生裙底
撩鼻屎摷頭
罰學生個陣講粗口威脅
連續兩日欠交功課 班主任扔咗我本書出走廊再趕我出門口
胸壓啲男校小學生
依啲其實真係蝦小朋友淆底唔敢搞大件事
小學如果真係出貓已經要call家長又盛啦 邊有得低調處理
只係唔想煩就老屈個小學生
但又神奇 佢唔怕學生話比家長知搞大件事咩
常識簿無做改正 將我本野係全班面前丼落垃圾筒 然後大聲話 垃圾
我記得當年有個仆街女老師叫我要教一個成績唔好既人做功課
咁我就教佢,佢就無啦啦發癲話我嘈住佢(明明個陣係成班一齊討論做功課咁上下)
我勁喊,佢仲係到話因為我喊阻住全班放學

屌佢老母
咁你仲話佢戇直
叫佢吹返你果支簫囉
記得個男教師唔知做咩野話全班嘅問題就係班長嘅問題,問邊個係班長要出去打屁股,嗰日咁岩男班長請假無番,女班長舉咗隻手,比男教師捉咗出去舉起屁股用手打咗幾下,打到好響,女班長不停喊仲越打越大力,打到跌埋落地下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞