一人一件小學老師仆街事

350 回覆
25 Like 144 Dislike
其實俾個同學望又有乜所謂
呢個似老師弱智多啲喎
咪愛國者治港 解決提出問題嘅人
我屋企人都係會覺得你冇做錯,老師點會鬧你嗰啲嚟
除非我係因為俾人打還手(我屋企人好支持我咁做)唔係應該真係俾屋企人屌到仆街
「睇死你唔敢係到跳落去」

到依家都好想搵佢出黎
初中留堂,搞掂功課就走先。
有條友走之前用粉刷拍咗個印喺人地書包,之後個阿sir 屈係我整.

最閪係第2日搵番個真兇,個老師仲要串鳩我,話我態度輕浮,懷疑係我都正常
屌你老母何嘉雯 ABBY HO 死肥婆
以前數學成績好差
派卷果陣專登skip左我
最後先派我
老師:XXX,你係咪未有卷啊?你今次進步左喎 多過上次幾分 (但都係及格邊緣)
我:
結果我下一次頭一兩名高分
正義撚如果小時候係我見到佢有啲咁嘅遭遇心裏難免會有少少喜悅
比佢話我測驗偷望隔離,我冇啊八婆!
好撚憎啲老師話功課就係要返屋企做
返到屋企撚想做咩,趁上堂重有energy就做晒佢啦屌
果然大家父母都係咁
另一個角度睇你道咗歉令到你唔使有機會俾你父母二次傷害你 咁諗會唔會舒服啲
小學數學成績唔錯,唔溫書都有九十分個隻

隻教畜睇我唔順眼,成日無證據就話我係咪出cheat

有一次考衰咗,條教畜走過嚟落井下石話我冇料、永遠唔會成功、平時只係好彩

以後幾次考翻平時個水平,佢就開始話係自己功勞
佢似係讚你多D喎?
個語氣好差??
重未講
小學有個恰鳩人嘅女仔,而家喺聖公會聖十架小學做緊老師
趙公瑄

唔知而家你係咪教畜呢,記唔記得小學點樣屈人偷嘢,要人去到訓導證清白,搞到嗰個人日日喊住返學,你重要講過幾次「哎吔好慘呀,喊呀?」
捉我黎殺一儆百

自己一個坐最前
邊個同我講野就要罰
日日lunch 要出去企,睇住全班食飯,要捉邊個唔守規矩
例如傾計,揀飲擇食,捉到就換佢出黎企
冇人犯規就最後十分鐘先有得食
最撚記得條八婆成日食菜心炒牛,一打開成陣屎味
又要幫佢拎簿上教員室
幫佢擦黑板
日日要留堂陪佢加班
冇人報名玩朗誦又捉我去交數
上天台啲校工休息室度練
CLS 得我同佢係間細房度又熱又焗,佢啲香水味又攻鼻到癲
朗你老母臭誦咩,勁想走
個陣我feel到我好似簽左賣身契比佢做佢工人咁
靚囡就話照頂啫
仆街爛面高額 把聲又煩
罰埋晒啲on9野 於事無補
最神奇佢愈special watch 我,我老母就愈覺得高興
無啦啦話好憎我 同佢無乜交雜…cls 姓章既西女人 你食屎啦
丟我書包出門口,唔比我出去執

趕我走
擇名果班唔會擇自己
咁唔洗抄果啲咪係鬼
所以記佢一世
正賤人
好撚耐之前仲係四年班左右,我自己本身都係d好動嘅𡃁仔,有日小息喺地下個操場跑,之後比人捉到鬧鳩我,無啦啦轉個撚頭個副校上來屌鳩我,鬧鬧吓無啦啦一手好大力捉撚住我後頸,好似想扯起我咁,嗰吓我驚到有少少唞唔到氣。我一世到認撚住你條冚家鏟呀,聖公會聖多馬小學嘅譚先明,我屌你老母
我係同學屈我偷嘢,然後個miss不嬲睇我唔順眼,就趁機搞大件事,我又係俾佢逼我認咗

然後我屋企人咪就係唔信我,但呢個更加係個二次傷害

大個咗有同我老母講返,佢話唔記得咗,然後話算啦,個miss咁醜樣當個天懲罰咗佢啦

譚美珍,一睇就知係嫁唔岀攞學生岀氣嗰啲閪女人
唔知佢而家死咗未
我小學啲老師好正常

但有件事好深刻
小學上堂飲水要舉手問老師先准飲
但有個阿sir 第一堂就話
飲水係人權 唔洗舉手問
記得應該係小3/4 個年
小學本手冊有好幾多個位置要家長簽名
但咁多年黎無人check曬 只係會check 頭個版同緊急聯絡人嗰頁
但個老師突擊檢查 睇係咪全本手冊都簽晒名
如是者,有好多人都冇簽晒
之後佢叫所有無簽曬既同學 差唔多三份二嘅人
落去學校reception 校工位置借電話打俾阿爸阿媽
叫佢哋即刻過嚟簽返個名
於是學校門口充斥住小學雞 勁長一條隊喺度等打電話
主任經過嚇親 行過嚟問我哋做乜事
之後喺大家面前同個老師開波鬧佢
個老師喊住咁跑走咗去廁所
過咗冇幾耐就再見唔到個老師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞