一人一件小學老師仆街事

350 回覆
25 Like 144 Dislike
個結局幾好
趁轉堂時間做功課 諗住返到屋企可以乜都唔洗做
條仆街入到課室話我唔可以咁做
屌你老味仲要唔係做緊你嗰科嘅功課關你撚事
佢屌鳩我之餘仲罰我將成本教科書抄一次
小學有個數學老師 姓余
佢簡直係我童年時嘅陰影同惡夢
佢做過嘅野 我到依加都仲歷歷在目

以前佢會將學生啲薄由成績分數高至低咁排
考得高分嗰啲佢會好好咁派本薄比啲學生去拎
考得差嗰啲佢會將啲薄掉落地下/ 垃圾桶叫啲學生自己去汁

另外班入面有個成績好差嘅同學 佢會當眾用言語侮辱個同學仔 話人垃圾 廢柴
仲試過用手拎住佢個裇衫領 將佢成個人秤起
再將佢拉去人前 將佢個頭撞落牆

呢啲仆街老師真係有精神病 我一世都記得佢點樣對啲學生 希望佢已經無再教書害人
有個同學唔知做錯咩事
個老師罰佢唔可以同其他同學「處於同一個空間」(大概啦,唔記得具體點講)
跟住就叫晒全班出去走廊企
留返佢一個喺班房
之後個同學行咗出走廊
(唔記得係自願定點)
個老師又叫全班返晒入班房
得佢一個喺走廊
如是者重覆咗好幾次
成世人未見過咁仆街嘅教畜
大個咗諗返啲小學老師就會覺得佢哋普遍都心理有問題
40幾歲人都同啲小學生斤斤計較
點知邊幾個係無間道?
小3同小4同一個班主任miss
仆佢個街個2年除咗最叻個幾個同學個個都比佢罰抄。最記得無帶圖書要罰500句。有個女仔直頭比佢罰抄700句。
平時小息就最鐘意捉人跑,一捉到就罰企。如果有同場老師就最多叫人唔好跑。
去旅行就捉人清街外人垃圾。真係痴撚線
上堂有唔知邊個吹口哨
我咁啱打緊喊露
然後屈鳩我擾亂課堂秩序
要我罰企 當時勁委屈 喊咗出黎
條仆街之後仲要次次稱呼我
都係叫我個姓+小姐
串鳩我成個女人
同班同學又跟住叫
當年又唔識同老母講
搞到成日都唔想返學 維持咗成年
之後升班轉老師先好返少少
呢件事真係一直記喺心入面
小二果陣,有條小六妹無啦啦搵訓導篤我
話我小息果陣喺操場整爛佢副眼鏡
但我對呢件事完全無印象
亦都無其他人證
訓導半鬧半氹逼我承認
得7歲嘅人當然係驚到認咗
我好記得阿媽相信我無做過,開頭拒絕賠償
但最後應該費撚事煩同唔想影響我,賠咗兩舊了事
大個咗間唔中都諗返轉頭
香港潮陽小學陳榮相
你都算仆街
無人證無物證,為咗了咗件事,屈鳩個細路,逼我認罪
枉為師表
而家好似做埋副校長添
你可能已經唔記得咗件事
但成為我一世嘅烙印

真係感激阿媽相信我無做過
仲為咗我蝕咗兩舊水
呢世都會記住
- 扔學生書包出走廊, 再叫佢自己執返入班房
- 對D無咁好成績學生, 成日話佢地蠢, 侮辱佢地, 話佢地無羞恥心
話佢地係曳學生, 唔好同佢地做朋友
- 話成績無咁好既學生應該去隔離間學校讀, 話個間學校係收弱智
- 厚間尺打學生
- 飛書落學生塊面度
- 撞學生個頭去黑板
- 除男同學上衣衫鈕, 扯件衫出黎
- 拉低女同學條校裙背脊拉鏈, 想除低條連身校裙
- 罰企成日 / 靠牆半蹲一堂 (40分鐘)
- 叫學生即時去搵同校既哥哥/姊姊, 即時到課室, 再當面鬧埋佢地(話佢地無教好弟妹), 順便發洩不滿, 從此, 哥哥/姊姊勁唔鐘意呢位同學

如果呢幾位老師係諗住學生大個左會唔記得你地D仆街做過咩
錯啦, 我到而家都仲好記得你地做過D咩
睇住你地係咁點做, 點樣做人老師
跟本成個中小學上堂就係等緊今日邊個老師發癲
畢咗業先發覺原來全世界都係癲,不過老師可能未戒奶易啲發出嚟
如果記缺點嘅話你父母會唔會撐你?
我有類似情況 冇道歉 我媽冇問過我個版本就信晒老師嘅版本
老師嘅版本係 唔記得我講咗啲咩說話 總之就係我上堂講野擾亂秩序 (詳情唔講喇費事騎劫)
唔知我老母係咪冇返過學 覺得學生上堂講野已經係好大罪 就屌到我仆街
所以有時企硬都未必係你最開心嘅結果
睇住佢兜巴車左落個學生度
sorly我收返唔係小學
果時讀小二 屋企冇人識英文
亦都冇方便既工具
得本聖經咁厚既字典
咁我程度完全跟唔上
默書除左背果part 之外全部都勁低分
背果part只係佔35分
60分先合格 所以幾乎一定唔合格

但我果時已經好努力
但係條教畜覺得我係懶
日日罰我留堂 罰抄
搞到我日日做完功課都十一點
朝早又要補習 個補習老師都係恰尻人
一唔識就打我 邊個夠膽問野姐
成個學年就比呢兩條畜生毀滅左
朝9晚12 慘過返工
咩心態
考試前最後一堂 個miss叫打開本書mark低邊啲溫既重點 我聽到之後叫隔離個同學快手mark 可能係tips 點知個miss聽到我講 同成班講:算啦 我都係唔提 唔想好似俾tips
結果成班同學西撚足我幾日
小學帶咗遊戲王卡返學俾班主任收咗
因為就嚟學期尾考試
佢就話今次考試每科有十分可以拎返一張
細細個已經體驗到女拳既利害之處
小學輕拍左個男班主任屎忽幾下 之後比佢一野摔角 達落張枱到 勁大聲屌我 衣加諗番佢真係癡尻線
真係
呢幾年有去下啲中學教興趣班 啲小朋友表現唔夠好或者有啲唔正常嘅行為我都好自然咁認為小朋友係咁㗎啦 點會勞氣
所以有時都好佩服啲老師咁上心返工會動真火
屌鳩完個小朋友 佢陣間咪又係去打機溝女
畢左業有時都可以同中學老師做到friend
小學老師真係好難,大部分心理有問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞