一人一件小學老師仆街事

350 回覆
25 Like 144 Dislike
李保羅,成日好大力搣同學塊面。
條女鍾意你啦
小學老師就係賤人
唔知係我偏見定點
啲教畜10個9個都係閪女人
比女人攞到權力真係好嘔心
唔俾人去廁所 舉哂手都扮睇唔到
有一次個肥仔同學舉哂手佢繼續唔理 點知嗰肥仔想嘔原來 之後忍唔住一鳩噴哂出嚟 嚇撚到嗰八婆以後都唔敢唔理人舉手去廁所
倒撚晒學生書包d書出走廊
其實印象唔係太深,我記憶中個時有上堂功課做,老師話做完可以玩,我做完走去玩,跟住有個同學同老師講我未做完走去玩,個老師check都冇check就話我,仲罰我坐垃圾桶
個堂係最尾1堂,個個同學走晒我先走得
痰罐校長
唔明啲老師點解成日唔俾人去廁所
佢哋好鍾意問返啲學生點解小息唔去,下,上堂突然肚痛急屎或者想嘔乜啲學生會提前知嘅咩
之後點
記得小二定小三有次係班房考試,我舉手話想去廁所,但條仆街話唔比,過多陣同佢再講我真係好急,但佢都係唔比,最後瀨左尿
估唔到咁多人小學都遇到痴線小學老師
小2遇到一個姓冼呀伯 做班主任
好記得當時轉校 第一日翻學
小息落去操場自己帶三文治食
班主任冇啦啦走過嚟話我 拎住個袋+食物盒成個大陸喱走難
又話我食嘢似大口九
之後成個小2都唔夠膽小息再食嘢

後來升到小6有一日早會 校長開咪有老師死咗
講佢打網球定唔知咩運動 心臟病發死撚咗
當時暗喜
以後唔會再有小朋友被佢傷到自尊心
我自己係唔鍾意做班長風紀之類,但我毒撚性格喺老師眼中係屬於乖乖仔,高年班/中學之後開始試過幾次俾老師推薦做班長/風紀

記得五年班嗰時,個仆街男班主任想我做班長,但我表明拒絕唔想做,佢堅持話唔得,死都要我做,嗰時佢已經躁躁地,咁我都唔敢再講,唯有硬食
後來做咗幾日,自己真係唔想做,於是再同佢講,結果佢就爆seed,當住全班鬧臭我,之後我亦都唔洗再做班長
有日星期六/日放假,條仆街打嚟我屋企,想搵我老豆老母,我話佢地返晒工,冇人喺屋企,嗰時我已經諗佢應該想講呢單嘢,果然星期一返到去,佢話我好彩,本來想打電話同我老豆老母講呢件事嚟屌鳩我,我當時心諗wtf,之後條仆街都會有意無意喺度單單打打暗串我

我記得條友係幾偏心,佢之前教過啲同學,or某啲同學比較鍾意佢/親佢,佢係會成日讚,相反佢憎嗰啲就成日搵位屌

屌佢老母,我都唔撚明佢當時係做乜鳩,我唔想做選過第二個咪得,係都要逼人做
小學當年沙士黎左個實習老師,個格好衰,成日亂鬧人,全班同學都討厭佢,最記得佢成日鬧人果陣都特登除口罩黎鬧,勁on 9我地成班小學雞仲一齊作左首詩鬧佢,依家仲記得
陳美娥正打靶婆
仆街事情一籮籮
唔戴口罩赤裸裸
人人皆知笑呵呵

勿相認
個女同學好純品,個老師咁惡都敢出黎自首幫你
小學比個品學兼優但人前人後嘅同學欺凌,勁勇敢同班主任講,班主任完全冇處理過,我一直搵佢佢一直唔理我不斷同我講多一事不如少一事
到左學期尾派成績表,我操行一直都攞A嘅,佢就比左個B-定唔知C我(應該係覺得我好撚煩死唔斷氣)而嗰個欺凌我嘅仆街仔就攞A我梗係即刻9衝去問個班主任做乜鳩,佢懶溫柔咁同我講「你比得人欺凌背後都一定有原因架,點解唔好好檢討下自己會唔會做左啲咩惹同學仔唔高興呢」屌嗰下真係mind fucked呆撚左死仆街教畜我到依家都好想你快撚啲死屌你老母
哩條撚屌哩刻仲教緊書
去左中學教IT
你上網搵佢名會搵到

佢係真係有精神病
一個個學生叫起身屌佢垃圾
第時讀唔到書做社會垃圾
屌人多過教書
果陣已經知道係佢有問題
當佢no body
最近諗起初小仲要做每日一篇
當年個中文老師個要求係:
做完+ 寫50字讀後感,就可以儲印仔
果個月儲得最多印就可以換禮物
果時我連續攞咗半年
到學期尾佢叫我起身
當住全班面話我寫埋啲垃圾
懶係認真/ 扮好學生… 勁侮辱
又話呃咗佢六份禮物

依家諗起其實好想追究
起碼出返啖氣
不過個老師退咗休

往後十幾年人都證實左呢樣野
越比人睇死就越會做出成績
小四比老師老屈出貓
仲要副校嚟
佢係咁話我有,我係咁話無
嗰刻勁慌,喊到仆街
諗極都唔知點證明一個無出貓嘅人無出貓
成班同學幫我寫求情信
最後起佢間房證明到自己有能力背默到成課書先無事

勿相認
英文科陳玉琼將欠交功課同學嘅書包所有書倒落垃圾桶,再揪佢耳仔,fing 佢出走廊,然後勁大力嘭一聲發脾氣扔書枱

嚇到成班大叫
雖然佢好撚仆街,但你又好似做多咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞