香港有咩專業係難考?

368 回覆
3 Like 14 Dislike
一年1m….. 醫生fg價
專你老母,牌就牌啦,支那仔
其實中醫執業試難唔難考之前見有啲中醫寫某大陸大學中醫畢業,查一查間野野雞到

究竟點拎到牌
同埋人工高好多啦 big4-5年先50K, 精算勤力少少考試2-3年都有
咁又唔會呀
CICES都可以HKIS,唔洗寫report果D,齋interview
簽唔難 身邊都有2-3個Fellow,係LS太小圈子,唔識人or冇背景好難考到,係近呢幾年鬆手左D
醫生
醫生真係好屈機
冇得輸

話知你甩頭髮 成面暗瘡 矮 樣衰

大把靚女幫你含
甘願俾你屌
想溝邊種都得 後生樣靚大波人妻180高妹

到你玩厭女後
因為本身容易交朋結廣 做高級馬會會員同馬主
賺錢機遇已經遠遠拋離其他專業人士
咩嚟 唔知
你知唔知專科醫生要做幾耐先有資格同機會做
你轉正之後仲要6-10年先有機會做到
即係由你開始讀大學要12-16年
10年年資嘅律師 /大律師 收入唔會差得過你打飛機嘅專科醫生

唔同你講專科講FG
FG 姐係讀完六年嘅實習醫生
基本上轉正埋要7年或者更多
7年大律師已經開始左兩年 律師都出師左一年幾
大律師上限極大就唔討論 但係夠膽做大律師即係代表你人脈 或者有大粒師爺單 月入6位數字輕鬆
律師如果係i / city 1M好撚輕鬆
師爺行就另計 (不過拆數有40-50%) 跟到好師爺 仲好搵過好多大行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞