<召喚社工師兄> GPA要幾多先可以入到BSW (Senior Entry)

10 回覆
0 Like 5 Dislike
依家讀緊SoWorkHD Year1 出緊實習 呢兩個sem嘅CGPA啱啱好過3
想問下依家大學收生要幾多HD升上U嘅師兄們GPA係幾多
2.0
呢段時間都不斷反思 好多同學明明冇乜社工嘅基本功
但係靠考試同assignment 拉到GPA勁高
知道自己GPA唔算高 所以想知道自己仲有冇機會升到上U[url][/url]
實習仲好睇彩數閪Sa隨時幫你同大學夢講bye bye
你想升邊間U先,city/BU過三就有機會,面試比較重要,poly/CU/HKU GPA就3.5以上
好好彩呢個阿sa勁貼地90後&第一次做人阿sa
希望佢俾分真係鬆手啦
其實邊間都得最緊要有u收我就得
GPA keep到過三,面試唔好抄車就得
不過入唔翻bsw都有其他選擇,之後再補翻個master都可以
Thank you Ching我會keep住有3
點解咁多讀書廢既人覺得自己有心有 [技巧]就彌補到基礎能力不足既事實
真係社福界不解之謎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞