依家工程界 consultant 排名係點?

96 回覆
2 Like 7 Dislike
仲有大量Fg 水魚入去 再綁兩年 變成一隻純種m底工程狗
屌緊你唔知唔肯定咪收爹係一邊睇囉, 又要衝出放山埃, 俾你呢D人做工程師就仆街啦, D野唔肯定係啱就衝出黎水9人

我冇講我知同排到, 但我睇你個個就肯定你9UP
你都幾細心, 真係睇哂, 真係睇完頭十個知佢亂9咁黎
EMSTF, 真係CLS, 可能吹吹下廢事諗, 9打D野落去
條友一睇就知唔係撈civil
Woy呢d土炮firm得building job做都吹奏
你係咪唔知邊間係Electrical and Mechanical Services Trading Fund

你最多話排得有啲後啫
課多啲咪俾你前啲囉
政府呢 排第幾
唔計入consultant 啦

Client 另外排
暫時心目中既排名 : -
(純屬個人意見,非正式排名)

Civil - AECOM > Arup > Meinhardt > Binnies > Atkins > Mott McDonald > AIS > Others

Structural - Arup > WSP > CM Wong > P&T > Wong Cheng > Others

Geo - Fugro > Arup > WSP > AECOM > Others

Civil仲要分邊種
水應該Binnies最勁
香港fugro淨係做slope
其他GEO野唔入流
Binnies 都係得Water Supply 贏到AECOM
Drainage 同AECOM 平分秋色
Sewerage 唔夠AECOM打
咁Ching 覺得邊一間GEO比較好
唔係幾熟Geo 個邊
CM Wong都專做LPM係佢度做RSS做到退休都得
tunnel 填海都係arup aecom mott Atkins呢四間
wsp都唔入流
WSP唔係收購左Golder咩🤔
定係啲猛人已經走曬
有冇人聽過JRP?
點會冇
頭兩位 accenture, ibm
一係靚女,唔係既識講英文就入得
AECOM > Arup >所有Contractor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞