民建聯強烈爭取「迪士尼郵輪」落戶香港:願意提供一切協助

164 回覆
9 Like 215 Dislike

香港正落力增加旅遊項目,提高旅遊質素,民建聯立法會議員梁熙今日(19日)與迪士尼香港管理層會面,討論樂園未來發展方向,更邀請迪士尼郵輪落戶香港。

迪士尼香港管理層向梁熙表示,不論是內地或外國旅客都有顯著增長。

迪士尼郵輪明年新加坡啟航

外國有迪士尼郵輪項目,深受家庭旅客歡迎。梁熙即場向迪士尼管理層提出,既然香港有世界級的郵輪碼頭,可以善用這項基建與迪士尼結合,進一步帶動不同形式的旅客訪港。他表示新加坡明年會有迪士尼郵輪,希望香港迪士尼可以向總公司爭取落戶香港。

梁熙表示,民建聯誠意邀請迪士尼郵輪於明年開始設計香港站點,並樂於為迪士尼提供一切的協助。

倡香港迪士尼戶外停車場舉辦音樂會

此外,香港正籌辦更多盛事和表演項目,梁熙指中環海濱臨時表演用地將會發展,用於表演的面積減少,建議迪士尼利用戶外停車場舉辦戶外音樂會,相信若能恆常化,將有利吸引國際歌手和團體來港表演。

梁熙強調,香港迪士尼是一個吸引旅客訪港的重要賣點,社會一定會支持任何有助吸引旅客的發展方向。
點解要對啲外國勢力卑躬屈膝
呢班友啲屎橋,俾佢成事肯定一獲泡
無一例外
真 整個喜羊羊海洋碼頭仲好
//梁熙即場向迪士尼管理層提出,既然香港有世界級的郵輪碼頭,可以善用這項基建與迪士尼結合//

世界級隔離設施就有你份
香港迪士尼呢幾個月不停去大陸巡迴

又武漢 又重慶

仲好過係香港搞咁

建議整個 Disney Bayarea 啦

搞迪士尼渡輪算啦
成本低流轉快
又啱香港呃呃騙騙嘅宗旨
迪士尼本身都有個好大嘅碼頭,荒廢咗好耐,做得返又唔錯。
悉你老鼠
本來沿海單軌鐵路由啟德去觀塘就好撚正

將觀塘同九龍灣啲人流帶去海皮果邊
有咩好笑,天星以前有搞,疫情後冇開返。政府開頭招過標冇人投,愉景灣都有加經過。
點解唔叫中央整隻西遊號
我記得有一輪班建制好大力咁屌迪士尼㗎
乜撚嘢叫強烈爭取?
日日屌美國而家又去求人
迪迪尼自己酒店都自身難保
喜羊羊郵輪就支持

迪士尼郵輪就去死喇冚家剷
你肯擴建迪士尼本身已經準備贏 你又唔肯整
香港迪士尼算係留到唔少旅客 但就係唔追住個勢
由得佢比其他迪士尼贏
迪拜王子續集
做咩唔爭取早排打哂飛機隻國產大遊輪嚟香港
迪士尼郵輪玩開加勒比海
你香港有咩玩?
出名一日玩得晒架
駛乜住酒店
識勁多廣州妹年票即日來回野飲野食都唔食
最多食個早餐係果度
咁係兩回事 有好多遊客買年證 真係鐘意既係會成日黎玩同一樣野幾次
世界級排的士站
其實應該要爭取Pokémon 郵輪飲頭啖湯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞