屌你老母何輝可唔可以唔好再講波

172 回覆
81 Like 139 Dislike
不如你check好先屌人啦
明明自己都錯 走去屌人好撚柒
10年前就唔錯
Chan應該係讀類似「燦」,輝哥讀左「陳」英文拼音嗰個Chan

Sociedad應該係「蘇是啊達」,輝哥讀左So-是-dad(爸爸英文讀音)
英國都係咁讀
你係柒咗㗎啦 諗過另外兩個例子 check清楚先再開po啦
今年有睇過幾場佢有份旁述嘅波
入咗波佢係可以無乜反應
到人地慶祝完先好冷淡咁講句"咁呀....依家就領先到3:1"
以前 佢踢利記果陣
都係Chan 架啦
唔通叫 安利簡
Sociedad 係 蘇 是 "ER" 達, 唔係"啊"
何輝同徐嘉樂一樣
好多年前資訊唔發達嗰陣聽佢哋講趣聞就覺得好聽
而家個個隨手都睇到資料時就覺得佢哋好煩
加埋把智者老屎忽tone就更加難頂
以前佢同唔記得邊個 YouTuber 上蘋果度講英超
成日係度拋書包 搞到拍檔dead air
仲成日講咩獨家料 twitter大把啦笑死
連佢啲拍檔都係叫香港
講緊英國人點讀 唔係講緊本身點讀
Bruno Fernandez英國都唔係讀緊native讀音
最主要係講佢Dad嗰個位,佢唔識其實可以講廣東話
咁何輝關英國人咩事?
佢係電視台講波都成日搞到拍檔啞晒
拍個黎奕倫呢啲真係唔識應佢
下?你話人讀錯喎
跟英國人發音有乜問題?跟英國都唔得 廣東話又得?
乜撚嘢邏輯
英國佬唔識其他語言
佢地覺得全世界d字母得佢地一個讀法
就算知道都懶得研究人地發音點讀
搵埋點讀又話要跟英國口音,咁點解唔跟埋非洲口音?
定係你就係輝哥
樓上講讀音
諗起N年前睇廣體佢會將朴智星讀做嫖智星
因為佢查番字典朴如果係姓氏嗰陣係讀嫖
但佢用漢語字典讀韓國人名真係好撚癲
連外地人都唔介意 甚至歡迎人用英文發音
你就走去屌鳩一個外地講波佬講英文發音係錯 唔好再講波
廣體條撚樣讀「中国」香港添啦
個陣未洗加支那2隻字係前面之前
又關外地人咩事🤣🤣viutv打左入英國市場?
https://www.instagram.com/reel/C8KcEZwitHF/

樓豬慢慢學好晒啲名點讀 咪撚再讀錯人個名呀
香港跟英國讀音有乜問題 你答到未
關打入英國市場乜撚嘢事? 香港自己唔講得英文?
完全偷換概念😹😹即係叫佢如果唔識嘅話咪講廣東話😹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞