DSE妹豬搵補習俾變態佬性騷擾

13 回覆
6 Like 8 Dislike
《各位補習老師要小心啲 要好好保護自己》

小妹喺post打咗自己嘅電話號碼,本身為方便聯絡家長,結果換來嘅係被性騷擾。

知道大家可能會怪我post出自己電話,但説實話,只係因為好多家長都唔係點睇Facebook陌生訊息,所以我希望可以俾多個聯絡方法,揾多啲客源。但就因為咁發生咗一件令我不愉快嘅事。

就喺前幾日,喺我準備補下一個小朋友嘅路途上,收到一個電話,係冇來電顯示嘅。(因為有時覆診醫院嘅姑娘會用私人號碼打嚟所以我會先聽一聽)

一聽電話,佢就問我:「請問係咪補習老師?」
我話係,之後我話:「唔好意思,請問有咩幫到你?我而家準備補下一個小朋友,所以未必可以覆到,你唔介意嘅話請先WhatsApp 我呢個手提電話」

因為我好趕時間加上佢好唐突,所以我好驚,但又唔想令家長有我好「冇禮貌」嘅感覺,所以我一直:「唔好意思真係講唔到喇」,希望對方願意收線。

但佢一直都冇理會過我,只係一直問:「我個小朋友小三….請問個半鐘幾錢…想補全科…今日有冇得試堂…」呢啲好正路嘅問題,我只好有禮貌地一一回覆。

至通話最後,我再一次問佢住邊同電話係咩,佢就話:「我住紅磡,你今晚上嚟呀,我張床好大㗎…」
仲不斷發出呻吟嘅聲音…

我cut線之後,都依然係好唔開心,其實我都真係正正經經咁揾工,想用我嘅愛心同學識賺少少錢,每日都好用心咁教小朋友同回覆家長,但就因為唔好彩…而家都唔係好想聽所有人電話…

我真係好無奈,就因為係寫明「今年DSE生」就被性騷擾,唉,呢個世界真係咩人都有,聽佢把聲仲要係後生,廿幾歲嘅男士。

我出呢個post就只有一個願望,希望大家小心啲,唔會遇到呢啲人
#已刪除所有有電話號碼的個人簡介post
性騷擾人渣落地獄
仆街dse雞搞彎哂成行
#已刪除所有有電話號碼的個人簡介post #hkdse #補習 #文憑試 #女導師 #連登仔 #香港熱話🇭🇰 #2024dse
大把呢啲利用“老師”身分搵女食女嘅仆街
中學嗰啲睇新聞都睇到厭就唔講
其實ig嗰啲補習名師都唔輸蝕
有個四/五位數fol嘅補習名師
前排dse話派past paper/名校mock
除咗要share佢個post同story
仲要啲follower send自己學生證相
以證明自己係學生
唔可以遮任何嘢 包括個樣
好多學生對個人私隱都冇乜concept
為咗份卷梗係on99照做
包括我個女仔friend
佢個樣都算中上 讀名校
send完畀佢 收咗啲卷
之後個名師就間唔中有意無意dm佢
話可以抽時間幫佢加強訓練
又會扮哂frd 講啲唔關學業嘅嘢
不過佢用大acc
講嘅嘢都係比較safe
但佢嘅意圖係勁明顯
擺明當ig係自己後宮咁揀女
我個frd考完dse就block咗佢
估計有唔少無知妹妹仔畀佢用呢啲方法騷擾
甚至因為咁畀佢食埋
唔好用自己電話,買張電話咭解決
邊條連登白卡臭毒撚做嘅出嚟認咗佢啦
你有冇睇內文架
打咁多字 九唔搭八
笑撚死 幫推
師兄弱智?
你都要補下中文了
有就唔會打呢段出黎
諗起黑熊
至通話最後,我再一次問佢住邊同電話係咩,佢就話:「我住紅磡,你今晚上嚟呀,我張床好大㗎…」
仲不斷發出呻吟嘅聲音

條友係咪on9
正正常常講嘢咪引到條女上門
因為佢只係想玩下人, 唔係真係想性侵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞