(美容雞案) 垃圾傳媒Channel C老屈個女仔唔接受訪問

1001 回覆
184 Like 1021 Dislike
邊個鬧佢就話自己係伸張正義
其實好多人on99

俾人屈條女係俾人偷咗兩張相

事主A俾人呃果條美容雞就有墨

即係美容雞偷咗兩張相 俾cc po埋出嚟

同事主A見到美容雞真人冇沖突
訪唔訪問好閒啫,問題係依家條女可以點證明自己唔係案中人
好似話佢冇聽電話
之後話唔方便做訪問話打字溝通
首先嗰兩張相一張係背面一張係側面 確定認到?
其次中得呢啲騙案都係戇鳩仔 😹 你咪信個戇鳩仔囉
黃屍霉體係咁
俾垃圾人睇
個男有冇合照有無證明?
個男既有冇出樣出名證明件事係真?
毒撚未見過女, 有D女後生D都當自己無比人呃係人地重P左啦
死雞撐飯蓋
點解係條女要比人屈仲要自己舉證證明無辜?
依家行中國個套法律要證明自己無罪?
屌你啦,求其搵張相就話佢係案中人
我話Channel C 啲記者 細個踩我書包 欺凌我㖭啦

冇證冇據就屈鳩人,仲要人哋證明自己冇錯 咪撚戇鳩啦
舉證責任點解會落咗去條女到呢?
大家咁話
最好你比人屈偷野但你唔做野證明自己
屈你果個無啦啦會認錯話屈錯人
媒體本身無任何權力要求取證,佢點錯相屈人就已經係誹謗,受害者直接係去告佢,佢唔需要去證明自己無錯

仲乜撚野無罪推定,媒體係無任何權力,屈錯人就係會比人告誹謗

人個人無啦啦比人屈,使撚證明自己清白,直接告鳩對方就得
佢咪直接去備案 證明自己囉
洗鳩向channel c證明?
真係痴撚線
人地一個中學生無啦啦要比傳媒+連登毒撚批鬥
成班人仲以為自己伸張緊正義 好肉酸

講真唔覺個女仔縮有避
反而好主動出黎澄清
但就因為唔想聽電話就比人入哂罪
真係慘
根本成件事係一件好無謂同好on9嘅誤會
如果事主肯行多步比傳媒fact check把聲咪冇事

最後,兩邊企咁行,搞到個誤會越來越大,
1)thread果啲人跟車太貼,然後去IG留言,就比channel C 屈話係「集體惡意攻擊」
2)而事主就繼續係thread單單打打唔知做咩9,一係就叫家長幫手,一係就thread留個言,一係就用方法證明比channel c睇,做嘢成熟小小。

最弱智係啲人話點解Channel C唔Fact Check,咁事主有冇比機會channel C fact check唔係佢?正常一個記者又唔係認識晒全球人,點知會有條友同嗰隻美容雞似樣?
未fact check就po 出嚟
Channel C冇問題?
標題:Channel C老屈個女仔唔接受訪問
條女:唔太方便做訪問
一間無權力既媒體做錯野點錯相

真係無任何義務去做任何野

直接告鳩佢誹謗

好多誹謗案例啦,直接出信告就得,唔使證明自己,次次媒體都道歉賠償,今次都一樣

做乜撚野間媒體做錯野,我變左有義務要回應佢?無做錯本身就無責任做任何野。

對方做錯野損害到我,我就直接告鳩佢,我無任何責任要證明比間無權力既媒體任何野

日日都有人無成本去屈你,你又變左有責任去回應每個人?社會唔使運作啦
正常一個記者又唔係認識晒全球人,點知會有條友同嗰隻美容雞似樣?
事主話係佢就係佢
除非佢放蛇啦
推到執笠為止
我都真係想睇下最尾係邊個炒車
食花生未有真憑實據企埋一二邊靜觀其變咪算
今時今日唔知做咩網上面嘅人好似仲肉緊過發生喺自己身上咁真相未明就站哂邊
多得垃圾香港頻道唔少 其實除咗bob叔 大部分頻道係亂黎 講嘢唔洗負責
咁呢啲咪叫做 未Fact check

個女事主 仲有message channel c要求文字聯絡

Channel C就已讀不回 笑死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞