(美容雞案) 垃圾傳媒Channel C老屈個女仔唔接受訪問

1001 回覆
184 Like 1021 Dislike
男事主有確認過見過既騙徒同社交網站上既相一致

只係有爭議果兩張係無樣或極少可辨識既部份
你自己回帶上面啲人講咩,你呢啲例子上面大把人駁左。你自己搵答案再駁佢地。
冇人駁到過,全部都避

你都係度避,因為你答唔到
相信明理嘅人會睇得出邊方個有道理
1. 因為劉德華係公眾人物,cc會認得出係劉德華,條女冇人識,唔受訪難以fc(講過啦)

2.性無能唔同賣毒品喎… 如果真係有人告一個名人販毒,而又真係有證據嘅,你估會冇報紙報咩?

再再重申,cc冇開名話條女係美容g
而家事主唔係劉德華,你所講嘅全部都係你自己assume出嚟,冇真係發生過
Btw劉華唔係我講先,我好尊重劉生的
請問唔核實事主身份點處理?
個thread acc文字就係Fact!?
依樣已經好有問題,首先證據需要環境或者第三方支持依個證據先夠說服力,根本唔可以單憑男事主講話見過就信晒佢講。同埋你都講咗果兩張相都係無樣或極少可辨識嘅部份,更加無post 出黎嘅必要,因為對事件無幫助,亦無人可以證實相入面嘅係騙徒。但依家就係個細路同佢身邊嘅人認到相入面係佢,即係無啦啦騷擾咗唔關事嘅人嘅生活。
有晒圖有晒錄音點解你淨係揀字黎睇
你都仲不斷兜,只係避唔敢答
都已經講左只有親朋認到,你都只敢避

宜家就係話無實證,無開名,求其有條友講乜就係,貼錯左張相無人認到,如果係有權有勢出面就完全唔同玩法

都話左成件事一模一樣,到最後係有權有勢既人,結果完全唔同

你已經驚到唔敢答,因為你心都知道答案成件事你係無道理,幫緊惡人去恰緊無權勢既人
放相只係講緊
「美容雞send 左依啲相俾男事主」

有乜誤會?
我係有權勢既,你貼錯我相,我做乜要理你,搵律師告佢,CC一早跪左啦

而家就係靠惡,恰啲冇權勢嘅人,你唔做訪問畀唔到利益我,我就睬你都傻

見係有權有勢夠惡嘅就縮,道歉跪低

真係悲哀

而家見到我係個冇權勢嘅,就話係佢問題要去借澄清係佢責任義務

比人偷相都變咗係自己嘅問題,真係好撚賤格仆街

希望之後發生喺你哋仔女身上
啱啱fact check咗你條傻鳩被害妄想症
俾人偷相出黎澄清都唔撚敢
仲話無必要
而家就係放錯相傷害到事主

CC嘅處理手法係幾咁仆街

如果啲相係大劉個女出律師信,CC一早跪咗喺度道歉

唔通叫個女出嚟接受訪問自己澄清,成班低能

佢哋班仆街喺度恰啲冇權勢嘅人

講到係畀人偷相錯同責任,痴撚線
信男事主係信

「男事主從美容雞收過相,而男事主亦見過美容雞真人,同部分相既樣貌一樣」
(因為男事主提供左人證物證)

唔係信
「男事主指thread 某某account 和服女就係美容雞」<- 事實上都無人作依個指控

嗰幾張相係個事件既一部份,點解唔放得?
假設和服女真係被偷相,個事件更加多一個特質,就係「騙徒偷相行騙」

傳媒可以做既係喺報導加返女事主既澄清,就係咁多
依加我話你殺左人,你證明俾全世界人你冇啦
啲毒撚根本係女都衝,邊識分
你仲係講緊個「錯」字

再講多次,cc 無放錯相
男事主係從騙徒收到張相

至少客觀證據睇唔到以上有乜「錯」
出左,cc當睇唔到之嘛
咪理條廢柴啦
係咁講乜撚無權勢既人
又係前設條女係廢柴/雞蛋
唔知以為佢係大劉隻狗
陳健康單嘢係經典,都聽過幾個情況,係蘋果訪問完,覺得唔夠料,然後唔quote好少理嘅人,再將記者自己想做嘢主線俾人comment,其實記者條主線只係佢嘅意見,但有comment就強化左
個acc 背後用緊係咩人你又Fact check到?
事主無打算出黎喎?
Cc有陳朗昇,注定on9
澄清都要講提出證據嘅人果份證據有無說服力。依家連cc 依個提出證據嘅都證明唔到啲相就係騙徒,你就要被偷相嘅人無啦啦此地無銀咁話"我唔係做騙徒架,我出黎想講啲相係俾人盜用架咋" 咁咪仲好笑?
你講得啱,所以依樣嘢就係警方去查,而亦都證明cc 係無盡傳媒責任將無可能做到fact check嘅嘢就咁報咗出黎
咁咪唔好澄清

反正個報導只係傳達
「騙徒send 和服相俾男事主」

女事主接受上面既事實係真係唔使澄清架
唔太方便做訪問
你啲死賤種唔識字去食屎啦
你啲死賤種望吓標題寫咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞