(美容雞案) 垃圾傳媒Channel C老屈個女仔唔接受訪問

1001 回覆
184 Like 1021 Dislike
「又唔係見到樣」
你講完有無偷笑
咁而家cc有冇叫條女比身份證同私隱先?有嘅cc唔啱,冇嘅就係你老屈

同埋真係唔可以話cc貼錯相,因為美容g ac啲相係客觀證據嚟
cc冇指控條女係美容雞,因為根本唔識佢
唔好開口埋口就用仇女嚟駁
學駁5刀大師溫室傻鳩講
呢啲係講輸俾人先做
如果你係想講見唔到樣=對事主生活無任何影響嘅你已經可以收得皮,人哋就係走出黎話影響到佢
老人院單嘢香港01夠收到大把客觀證據,人哋都要做一大輪fact check 先夠膽出報道。有啲嘢唔係唔識就唔洗做嘅
學駁5刀大師溫室傻鳩話齋
我哋唔係結果論
唔應該睇事主最後有無影響到佢
係睇個過程
到底一張睇唔到樣嘅圖係咪就無論如何都唔出得
或者咁講,如果求其收到一個人報料已經可以唔洗做任何fact check 出報道嘅,會放蛇嘅記者根本係白痴
媒體唔係執法機構,任何人都冇任何義務責任去服侍個為咗收視嘅媒體,如果唔係媒體可以搵個線人講任何嘢作任何故仔就叫你去提供所有資料,你係冇必要去理佢,亦唔需要提供任何資料畀佢

都係嗰句啦,嗰個人係你,你無啦啦畀人報錯相,你乜都冇做錯,做乜要接受訪問,做乜要畀資料一間無所不用其極爭取收視嘅媒體,做乜無啦啦要承受身邊人認到你,令到你聲譽受損,心理壓力。

有個錢嘅就出律師信畀佢

佢報錯你張相,你仲要做佢隻狗畀資料去爭收視,求佢收返張相,真係戇撚鳩
護航撚係到fact fact fact ,家下理科上腦呀?下下要事實嘅全部,媒體唔撚洗做啦。半杯水有人睇到有水亦有人睇到無水架啦
知㗎喇知㗎喇
反駁隊長官 搵你哋查啦
就算真係搞錯CC都唔需要道歉只需幫條女澄清,佢只係根據受害者比料而報道。成日話FC FC,我想問報道前啲相可以點FC? 成篇報道係想追擊啲美容院手段,條女係邊個?啲相真唔真?對CC黎講完全唔重要,美容雞唔係主角囉!真係比人偷相對條女係影響,我都覺得好慘,想要人澄清主動啲比料啦!淨係你好你好del相又唔做訪問,難搞啲喎!
曲直難分
係你話條女有責任提供證據,你屈CC?

貼錯相有好多定義,條女唔係美容雞,又貼左佢既相,即係貼錯相,睇你企係邊個人既立場去睇

唔通係比人偷相既有錯?

如果件事係比人偷相,由頭到尾比人偷相果個都無任何錯,宜家講到比人偷相果個要證明自己無罪,責任係比人偷相果個,咁撚搞笑?

即係有線人話劉德華係性無能,提供相片,個媒體又無責任?劉德華要去證明自己唔係性無能接受訪問?比人告死左啦

成件事仲可以嘈真係好弱智
咁而家條友話cc叫條女比個人資料,我想問係唔係真

同埋cc從來冇開名指控女事主係美容g,只係個美容g ac內有條女張相,唔存在佢哋報fake news呢個問題,事實上真係有美容g呃人
如果處理得好啲嘅可以重新up段片,或者喺下集度加返句,有人提出比美容g偷圖咁囉
得你keep住嘈啫 長官
咁有人問你圓周率pi係幾多,你千祈唔好答,
因為你答唔到正確既答案,所以唔應該答
無啦啦貼咗你老母張相,叫你老母主動出嚟澄清

成個邏輯真係搞撚笑
提供證據唔等於比私隱資料,只需證明自己唔係相中人就得,好似之前有人話粒墨咁樣
因為啲相確實喺個ac出現,算係客觀證據,同埋有打格仔,cc做法冇道德問題
劉德華嗰段就…Cc從來冇開名指控條女係美容g,因為根本唔識佢,你個比喻唔啱
你可以答呀,如果件事係畀人偷相

係咪畀人偷相嘅錯,係咪畀人偷上嘅負責任
係比人偷相嘅錯,但唔係cc偷佢相
擺明同上面和服條女唔同樣喎
你可以答呀,如果件事係畀人偷相

係咪畀人偷相嘅錯,係咪畀人偷上嘅負責任
係偷人相嘅錯,但唔係cc偷佢相
佢放張相出嚟嗰一下已經係定咗人哋有罪啦
如果
如果偷圖既係毒販被差佬通輯,
你咪試下唔出嚟澄清唔俾口供囉!
上面條友講咩唔關我事,我睇thread 就應該唔係真

你講嘅的確係可以做嘅手法,但依家channel c 就係拒絕重新upload 亦無講過自己嘅相存唔存在問題,淨係話啲相係人哋俾同埋個女仔唔接受訪問佢哋都無辦法,咁好明顯唔係無辦法啦連我哋都諗到。所以今次件事channel c 一定有錯。換個例子,如果今日係報緊NBA 球星新聞,出咗一堆圖入面夾咗一張Morgan Freeman 嘅背影唔見樣喺入面,一定會俾人屌得更甘,因為無fact check + racist
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞