(美容雞案) 垃圾傳媒Channel C老屈個女仔唔接受訪問

1001 回覆
184 Like 1021 Dislike
有撚責任咩,你講既所有野都係執法機構先有咁既權力

CC只係一間無任何權力既媒體,講到佢係大判官咁

你比佢貼錯相仲要比佢撚,你有錢直接告佢添
up
其實係架 叫channel fc嗰班 其實都係為難緊cc
channel c最多採訪男事主時
查到男事主同女騙徒用app溝通時 究竟女騙徒係咪有用到呢張相
而唔係男事主是旦喺個網路世界求其搵張相話呢個人呃佢
但又點會可以肯定到個女騙徒 究竟係咪同著和服圖嘅女人係同一個人
再加上張圖打左格 無樣無特徵 又無蓄意損害女當事人嘅名聲
誹謗罪都唔會打得入

如果學班人嘅邏輯 總之日後我見到新聞有圖話某人做左啲咩 我喺ig話條友就係我嚟 我比人偷相 我要求你刪相刪新聞
咁即係以後咩新聞都唔洗出
似係樓主老屈多啲
懷疑有人想支持呢啲嘢唔可以見光
同條友講道理真係曬氣

人證物證 vs 純文字澄清

作為傳媒,企純文字嗰邊的話
啲人直頭會話傳媒收騙徒錢了事添
咁Channel C又真係好難Fact check,再加上男事主話係佢,CC根本無從證實相中人係咪美容雞

同埋啲騙徒求其喺啲女IG度cap相偷圖,根本上冇可能喺網上面搵得到…
淨係識叫人fact check fact check
真係做喇 又話唔洗配合佢
都唔知fact check乜

都係嗰句 兩個唔同account都話自己係真人
咁邊個係詐騙邊個係真人
IG/FB都仲有機會響Google search 到,
再響其他source真係難過登天。
所以Channel C 查證過騙徒真係有send 過張相俾事主就夠

何況報道都無話「條和服女呃人」
矛頭一直都講緊同男事主見面嗰個女仔

「見面同相一樣」係男事主既口供,傳媒引述唔見得有問題
由頭到尾都無改任何講法

係你地標準不斷改

其實一直個標準都係你地度,以你地主觀心態去決定標準

執法機關有成套標準,媒體果套就算鳩數啦

講到尾就係為收視屈鳩人都無所謂,完美講述返現在既情況

已經唔關呢單野結果

呢個處理手法,遲早都會屈錯人,而又咁多人支持

其實無所謂既,大家都會受返,下次可能係屈錯到你受

呢件事大家都只係食花生,到發生係自己身上自然會知

如果屈錯果個係你又會變立場,人就係咁弱智雙重標準
又如果
1. 條女既然聲稱自己被偷相,係應該自行提出證據證明唔係自己
我當真係要上庭,咁更加要證據
你話唔係就唔係?真係偷相嘅只能怪自己唔好彩
2. 我冇話cc係大判官,似乎你理解錯咗
3. Cc冇貼錯相,啲相真係喺美容g ac度出現,呢個唔係佢哋問題,冇得告
懷疑佢係反駁隊其中一員
部署緊假新聞法
你條講完旅行都照問幾時有講既弱智幾時收皮
如果佢係 咁長官佢永遠是對的
笑到我甩肺
段段都加一大段字同如果
女人就係雞,有咩問題
IG較咗private嘅話已經check唔到啦
其實幾時有「屈」?

「騙徒send 和服相俾男事主」->客觀事實

「相同騙徒真人見面一樣」-> 事主陳述,傳媒引述

以上兩樣野報出街有乜問題?

個衝出黎既女事主係無提供過任何資料去推翻上面兩點

知唔知乜叫屈?
「Threads 某某account 條和服女就係騙徒」<- 依句就係屈喇
唔怪得連弱智光頭bob都要開名屌
美容雞偷左陳法拉張背景相,陳法拉要求刪相,唔該陳法拉接受訪問先,如果唔係彩你都有味。

有人比你啲相我就係架喇,我點知姐,我報左先,理撚得你,唔關我事,你自己證明唔係你啦

你有權有勢出律師信,對唔住,我跪我道歉

你無權勢,你吔屎啦,你求下我,比到收視我,我再考慮幫唔幫你

真係好大官威

成個邏輯好撚搞笑
你條講完旅行都照問幾時有講既弱智幾時收皮
事主講話張圖同真人一樣就代表一定係?
唔怪得呢個世界咁多非禮性侵冤案
證明到張相係陳法拉咪有新資訊
段報導要加返「陳法拉指有騙徒盜用其相片」,合情合理,大把新聞都係咁,唔會係刪相囉

今次呢?啊女事主乜資料都唔肯提供,咁點加落段報導啊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞