(美容雞案) 垃圾傳媒Channel C老屈個女仔唔接受訪問

1001 回覆
184 Like 1021 Dislike
fact check完再post完全無問題

個問題未係未知既情況下屈左先

fact check完post所有人都好支持

好彩就無屈錯人

唔好彩屈錯人咁點?完全唔撚理

個問題就係處理手法

足料先再報,無理由唔肯定就博收視屈左先,之後再睇好唔好彩

遲左有一次會屈錯人,傷害到人又無問題?

一路都係講緊處理手法,唔關結果事
你都傻黎鳩,你睇下你回覆緊邊個,咁撚自我中心,撚會特登追你回人地既野

你要人地睇係度打多次啦傻鳩

嚟通你係第二個貼講野我又要睇到?你真係弱撚智
宜家又唔講結果 講過程喇???

想問呀高手你又會點樣fact check呢
女事主打幾隻字就fact check到唔係佢做?
咁你地既所謂fact check 都幾兒戲
咁係因為你唔fact check囉
咁我宜家回你喇
解釋下喇

同樣都係用文字覆你 我係真人
點分邊個詐騙邊個真人

同埋點樣先叫做fact check

你個前設就係對方張相係真定假

無人知真定假,又有左前設係真要屈左先

你有左前置,再要對方去證明自己,都幾鳩下

宜家有人話你係性無能,已經有人證,請你接受訪問,拎出證明你唔係性無能

成個邏輯好弱智
驚你睇唔到呀
我喺你呢度講多次呀
我問咗你問題呀
定係咪又話唔接受問題呀?
咁你而家係咪話channel c嘅品行同美容公司一樣?
人哋道唔道歉關佢咩事?
多數講輸既人都好似係咁,因為你駁唔到
駁5刀大師呀 你肯駁未
fact check張相係真定假先再報

而唔係報左先再fact check

無邏輯真係無邏輯,好似你咁既低能兒係無得救
佢用男事主所描述嘅說話做fact check
請詳細說明問題之處
無邏輯怪話人無邏輯 笑死人
有罪推論?
以事論事

100次類似事件

有50次CC估岩

有50次CC屈錯人,無啦啦害左50個人

呢個處事手法已經有問題,已經唔關結果事

佢搵到實證再報,無人會覺得有問題

未有實證為收視鳩報就好有問題
佢用男事主所描述嘅說話做fact check
請詳細說明問題之處
笑死
你自己前設覺得cc屈女事主
咁女事主唔想配合cc咪直接出信囉
點解又要cc配合佢del片?必需架?
不如咁講啦
你咁撚多如果
如果我代入哂成件事係女事主
我會接受訪問叫人提防身邊人偷相
亦都唔怕係咪俾對方指認
會同記者同男方見面
如果佢地確認係我
我會報案+提供證據俾差佬告條仔誹謗
如果既話你唔好叫溫室野草
叫如果傻鳩算啦
但係單憑一張相Channel C可以點樣fact check係咪女事主? 喺女事主未出嚟之前只能夠信個男事主

同埋唔係好明點解個男人要屈鳩個女事主
改左講法啦!
佢話要Channel C 百分百確認所有相都係騙徒先好出片,有咩錯就要關門大吉斬立決。將個標準推到上喜馬拉雅山頂。

連執法機關都未必做到既事,就要媒體去做囉。
留意返cc篇報道係美容g呃受害人,呢件事係確實發生
啲料係受害人(條仔)比cc嘅,包括對話/錄音/圖,其中兩張圖係條女,受害人又話啲相同真人一樣
cc只係照直po出嚟,就算佢係炒車都唔構成老屈
因為條女啲相確實喺個美容g嘅ac度出現
你話係cc/受害人特登搵條女啲圖話佢係美容g,咁先叫老屈

另外,假設條女真係比人偷相+受害人係認錯人(我覺得大機會)
佢都係有責任要提出證據證明唔係自己,因為有合理懷疑(有人證and物證)
條女唔係公眾人物,好難求證得到
而條女唔肯做訪問,喺cc角度睇,又好難憑一面之詞就信佢係清白
成單嘢cc最大問題只係個回覆串咗啲其他嘢又真係唔可以怪佢哋
無人屈女事主

男事主一直都係指控美容雞

係女事主突然衝出黎聲稱某幾張相係佢,但佢唔係美容雞
案都要查埋咁唔爭在逗埋差佬份糧啦
咁可能真係人有相似,個男仔認錯人嘅
無人推定女事主係美容雞呀 (佢自己衝出黎)

但反而有人無證據下推定cc同男事主誹謗

依啲就真係有罪推論喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞